Google senelerdir sürekli bir güncelleme yapıyor. Sanırım en çok panda algoritması ile gündem olmuştu. O tarihten bu yana bir sürü güncelleme çıkardı. Her seferinde arama motorunun çok daha iyi olduğunu iddia etse de herhangi bir konuda bir arama yaptığınız da spam sitelerin başta çıktığını rahatça görüyorsunuz.
Hatta bir dönem popüler olan ve sonra spama neden olduğu iddia edilen yorum backlink bile halen işe yarıyor. Yorum backlink uygulaması ile alakasız ingilizce sitelere attığım link sayesinde 1-2 hafta içerisinde kendi kelimem de ilk 3 içinde çıkıyorum.
Yok kaliteli içerik, kaliteli backlink, seo uyumlu yazı, sosyal medya paylaşımı vs bana göre hepsi hikaye.
Sırf otoriteli domainin var diye Google seni rakiplerinin önüne çıkarıyor. Domainin ne kadar eskiyse o kadar şansın yüksek oluyor.
Ha keza bu diğer google servisleri içinde geçerli. Lisans sitem için ads hesabını Google merchant a bağladım. Merchant da yanlış beyan diye hesap askıya girince ads hesabını da askıya aldı. Ads hesabından bağlantıyı kestim bir kaç güne hesap askıdan çıktı. 10 seneden fazla kullandığım bir hesaptı.
Aynı işlemi yeğenimin hesabında yapınca onun askını daha kaldırmadı. Çünkü onun hesabı 1 senesinin bile doldurmadı.
O yüzden kılı kırk yarmayın. Yok seo uyumlu falan olsun diye çabalamayın. Domaininiz eskiyse vurun spamın gözüne.
Belirtmeden geçmeyeyim. Bu söylediğim Türkiye için geçerli. İngilizce içerikte bu kadar spama rastlamıyorum. Orada daha kaliteli siteler ön plana çıkıyor.