Dün öğleyin yoldayken cüzdanımın cebimde olmadığını fark ettim. Evde bıraktığımı varsayarak umursamadım. Kartı teslim alırken online alışverişe kapattım diye hatırlıyordum. Bu yüzden umursamamıştım pek çalınma ihtimalini de. Fakat açıkmış. Telefondan gelen bildirimlerle anladım çalındığını.
İlk bildirimde direkt kartı kullanıma kapatmak için Enpara'ya girdim, fakat kartı kapatma yerini bulamadım. Müşteri temsilcisine bağlanana kadar 2 işlem daha yapıldı zaten. Daha da yapılırdı online limiti koydum telefon bağlanmadan önce. Depremden dolayı kırılan laptopum yüzünden yeni PC almak için ayırdığım paradan 1000 lirasu böyle suya gitti şu zamanda.
Steam desteğe yazdım ve işlemde kişinin Steam cüzdan kodu aldığını söyledi. Hesabın ismini de verdi. Bugün savcılığa gidip suç duyurusunda bulunacağım. Muhtemelen kendisi nakite çevirip birisine satmıştır kodu. Ama bunda bankanın da hatası olduğunu düşünüyorum. Tüm bankalarda olan kart kapatma neden bunda yok? Ek olarak, ben görüşme sırasında bana sorulan "kartınız online alışverişe açık gelsin mi" sorusuna hayır demiştim, çok net hatırlıyorum. Bu yüzden fazla da umursamamıştım çalınma veya alışveriş ihtimalini.
Özetle, kartınızı da online alışverişlere kapatın ve alışverişinizi sanal kart ile yapın, hem daha güvenli hem daha rahat.