Günde isterseniz 5-10 öğün yiyin hocam bir planlamanız yok ise kilo alamazsınız. Tam üç (3) tane öğrencim var ve 3.5 senelik spor geçmişimle sizlere diyeceklerim şunlar:

- Aldığınız tozların toksik etkisi fazla olabilir çünkü içerdikleri iyot tarzı potasyum ve diğer iştah açıcılar içerisinde bulunan maddeler karaciğeri ve böbreği zorlamaktadır. Bu yüzden bitkisel yani (ezme, reçel, tahin) gibi besinleri iştah açıcı olarak kullanabilirsiniz.
- Metabolizma hızınız normaldir, herkes metabolizma hızım fazla olduğu için kilo alamıyorum der. Ancak bu tam böyle değildir. Büyük ihtimalle günlük yaktığınız kalorinizden daha az kalori aldığınızdan dolayı kilo alamıyorsunuz. Kilo almak ise 2-3 haftada olacak bir şey değildir hocam. Bu yüzden de sağlam bir program yapmanız gerekir.
- Troit bezlerinizde bir sakınca olabilir eğer gerçekten de çok fazla yediğinizi düşünüyorsanız bir kontrol ettirmenizi öneririm. Çünkü troit aslında bizim metabolizma hızımızı yöneten ana yerdir. Bu yüzden vücudunuzun sistemini de öğrenmeniz lazım.
- Kilo aldırıcı ilaçlardan uzak durun genellikle hepsi su tutuculardır.
- Spor yapmanızı öneririm. Eğer kas ve yağ oranınızda bir dengesizlik var ise kilo alsanız bile "kilo almadığınızı" zannedebilir ve daha da sağlıksız olabilirsiniz aman dikkat diyeyim.

Bitkisel olarak kilo aldırıcı, yağ yakıcı ürün yoktur. İlaç vardır, bu ilaçlar ise toksik etkisi fazla olan normalde "kilo almak ve vermek" adına çıkmamış ilaçlardır. Dikkatli olun, bol bol yiyin hocam.