tayfunTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba Değerli arkadaşlar, son 4-5 gündür özellikle sabaha karsı kolum uyuşuyor ve uyanıyorum saat 4 ten sonra bunu yaşıyorum (yada daha erken saatlerde yorgunluktan hissedemiyorum) böyle bir durum yaşayan oldumu aramızda varsa tecrübeleri ve hangi branşa gitmem gerektiği konusunda fikrini paylasabilirmi sağlıklı günler
Uyurken Kol Uyuşması

Uyurken insanın kolları, özellikle de belirli pozisyonlarda, kan akışının azalması nedeniyle uyuşabilir. Uyku sırasında vücut genellikle dinlenir ve kan akışı yavaşlar. Buna ek olarak, bazı uyku pozisyonları kolların sıkışmasına veya baskıya maruz kalmasına neden olabilir.

Örneğin, yüzüstü yatmak ve kolları yastığın altına yerleştirmek, kan akışını kısıtlar ve kolların uyuşmasına neden olabilir. Benzer şekilde, yan yatarken kolların üzerine yatmak da aynı soruna neden olabilir.

Kan akışı kısıtlaması genellikle geçicidir ve uyanık olduğunuzda kolunuzun uyuşması çoğunlukla kaybolur. Ancak bazı durumlarda, özellikle de kronik olarak tekrarlanan uyuşma veya şiddetli ağrı eşlik ediyorsa, doktorunuzla görüşmeniz gerekebilir.