valla hadi benim abim göçtü gitti bu dünyadan, ama kurtarılma şansı varken siz yol vermediniz diye hayatını kaybetse biri, siz de bunu öğrenseniz ne yapardınız çok merak ediyorum. Aciliyetini bir şekilde bildiren birine yol verin, ne olacağını bilemezsiniz. Belki de o yol isteyen araçta bir gün siz olacaksınız, bilemeyiz…
Haklı olabilirsiniz ancak yapacak bir şey yok yalancı çoban hikayesi ile aynı durum aslında bu. Ayrıca özellikle de belirttim emniyet şeridini kullanmadığım için orayı kullanan kişiye bir engelim yok. Orayı kullanabilirler. Bu yol verme olayı ile ilgili başıma gelen bir şeyi anlatayım. Sene 2006 falandı sanırım ehliyeti yeni almışım kurban bayramının ilk günü. Kurban keseceğimiz yere gidiyorum tek başımayım. Kırmızı ışıkta beklerken baktım arkadan korna çalıyor dörtlüleri yanan bir araç ve arabada kalabalık ancak içerisindekileri çok net göremiyorum. Acil bir durum olabilir diye ışıkta geçtim ancak yine de yola devam etmedim 5 10 metre ileride cep gibi bir yer vardı orada bekledim ışığın benim istikamete yanmasını. Velhasılı kelam yandı ve geçtim. Birkaç km ileride baktım arkadan bir polis arabası geliyor ben bana anons geçtiklerine ihtimal vermedim ama yine de ne olur ne olmaz diye müziği kıstım ve baktım gerçekten de benim plakamı anons geçiyorlar durdum evrak kontrolü falan derken kırmızıda geçtiniz ceza keseceğiz dediler. Durumu anlattım yapacak bir şey yok dediler ama yine de merak ettim diyerek ilerideki başka bir kontrol noktasına anons geçip o aracı da durdurdular 4 5 tane ergen kız ve erkek alkollü şekilde araç kullanıyorlarmış. Onlar yüzünden yalandan yere ceza yedim. Şimdi ben bunun gibi bir sürü olay yaşamış birisi olarak emniyet şeridi hariç yol isteyene ne diye güvenip de yol vereyim.