İçecek olarak önerebilirim,
* Biberiye
* Efedra
Biberiyeyi tüm aktarlarda bulabilirsin lakin Efedra Türkiye de kullanımı pek yaygın değildir. Aktarlarda bulman zor. Genelde yüksek rakımlarda, dağlık bölgeler de kayaların aralarında yetişen bir bitkidir.
Kullanımı ve nerelerde yetiştiği hakkında detaylı bilgiyi İngilizce kaynaklardan elde edebilirsin.

Örnek konum: Normalde yüksek rakımlarda yetişir doğal olarak ancak bizzat bu bitkiye ilgim olduğu için Antalya da gözüme çarpmıştı.
Antalyanın Mavagat ilçesinde Side'de Tarihi alanlarda, ki orada henüz turizme resmi olarak açılmamış ve kazıların devam ettiği bölgelerde, zamanında salgın hastalıklarla mücadele ettikleri bir hastane tarzı yapı var. Bu yapının arka tarafları tamamıyla efedra bitkisiyle doludur. Bu benim keşifimdir. yani bu demek oluyor ki zamanında bu bitkiyi salgın hastalıklarda tedavi amaçlı kullanmışlardır. Doğal ortamı oralar değil çünkü. Ancak her hangi bir yere ekildiğinde uygun şartlar sağlanırsa kolay yetişen bir bitkidir.

NOT: Her hangi bir bitki çayı vb. tüm ürünleri kullanmadan önce bir doktora danışman gerekir. Bitki çaylarını ve doğal olmasına aldanarak bilinçsiz bir şekilde tüketmeyin.