m_kycn adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam söylediğim şeyi çarpıtmayın. Size çıplak dolaşın diyen olmadı, çok meraklıysanız yapabilirsiniz tabi ki dayanak aramayın. Hali hazırda yüksek enflasyonla karşı karşıya kalan 84 milyon insan, her şey normalmiş gibi alışverişe bu kadar yüklenirlerse; satıcılar da enflasyonla 2 katına çıkan maliyeti size 5 kat yansıtır. Zaten bunların denetimi yapılmıyor, sizin gibi bilinçsiz insanlarda fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyorlar.

Burda siyaset yapmıyorum, kimseyi savunmuyorum. Neden kızgın olduğunuzu anlıyorum ve size hak veriyorum ama sadece başkalarını suçlayıp sorumluluktan kaçmakla olmuyor bu işler. Para 5 değer kaybederken fiyat 10 katına çıkıyorsa iğneyi kendimize de batırmamız lazım.
Nasıl yani her fiyat artışında boykot mu edelim? Böyle ülke yönetilmez, yönetilecekse devlete gerek yok zaten. Neden firmalara tepki gösterelim ki, bizim işimiz mi bu? Madem özgürlüğümüzden feragat edip devlet çatısı altında yaşıyoruz o halde tepkiyi biz değil o verecek. Serbest piyasaya devlet karışamaz diye bir şey yok, market olaylarında gördük isteyince karışacak sebep bulabiliyor. Halkın vereceği en makul tepki de devleti yönetenleri doğru seçmek, bu kadar. Peki çoğunluk bizim istediğimiz gibi tepki veriyor mu? Hayır. Demokrasi böyle bir şey.

Eve hırsız girince cezasını biz verelim, saldırıya uğrayınca biz karşılık verelim, fiyatlar yükselince boykot edelim.. ee bunun anarşizmden ne farkı var?

Bilinçli hayatınızda başarılar dilerim, iyi günler.