Öncelikle ne tarz oyunlar oynuyorsun? Oyun oynamak var, oynamak var. Eğer pvp/fps odaklı oynuyorsan HZ değeri mutlaka min 144 olsun. Mutlaka diyorum ama burada da senin o oyunda 144 ve üstü alıp alamadığın çok önemli. Zaten donanımın sağlamıyorsa "tam verim" alamayacaksın. (Bu yazdığım işe yaramıyor demek değil.) Aynı zamanda hangi çözünürlükte kullanacaksın o da bir etken. Örneğin ben Samsung G7 240HZ kullanıyorum ve bazı oyunlarda daha iyi fps yakalamak için çözünürlüğü düşürmek zorunda kalıyorum. Bu da kötü bir görüntü kalitesi sunuyor doğal olarak.
İkincisi curved. Curved biraz daha zevk işidir ve fiyatını arttırır. Bütçen yoksa zaten direkt elemen gerekir diye düşünüyorum.
3. IPS panel olmasına dikkat et. Panel dandikse monitörde dandiktir. Ghosting, ışık sızması vs bundan kaynaklanır.
4. Ölü pixel tamamen şans işidir. Almadan önce teste sokmanız gerekir. Mağazadan almayacaksanız, açtığınız gibi teste sizin sokmanız gerekir.
5. Kullandığın ekran kartı eski mi yeni mi bilmiyorum ama mutlaka çıkışlarının uyumlu olmasına dikkat et. Dönüştürücüler HZ kaybına neden olur, istenilen verimi vermez. Örneğin eski ekran kartım 1080ti yi değiştirdiğim zaman uygun çıkışı olmadığı için artık 144hz olarak kullanmama izin vermedi ve
bu monitörümü değiştirmek zorunda kaldım. (Hala 2. monitörüm olarak kullanırım ve senelerdir çok memnunum. Hatta o sıralarda imkanlar el vermediğinden 2. el olarak almıştım

)
Tavsiye olarak son yazdığım monitör değerlendirebilirsin ama 20x0 seri ve üstünde uygun çıkışı yok diye biliiyorum. Yine de emin değilim, sen kendi ekran kartına göre bir araştır dostum