jeaner adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Muhasebecilerimiz ile görüştüğümüzde fikir ayrılıkları yaşıyorlar. Bu konuda forumda aktif olan Mali Müşavirlerden bilgi almak istiyorum.

Gerçek şahıs firmamızı LTD yapmak istediğimizde,

1.Görüş Bilanço Hesabına Geçip LTD dönüştürülebilir (Bu durumda işletmemize kapanış vereceğimiz için SGK desteğimizde yok olacak)

2.Görüş Bilanço hesabıma geçmeye gerek yok dönüştürülebilir.

Zaman kaybı yaşamamak adına net bilgiyi öğrenebilirmiyim?
Merhaba,

aradan 2.5 ay gibi bir süre geçmiş ama sonrasında konuya rastlayacak arkadaşlar için yazayım. Yaklaşık 2 yıl önce şahıs şirketi kurmuştum, 1 yıl öncesinde de nevi değişikliği yaparak limited şirkete geçiş sağladım. Zaruri bir durum yok ise kesinlikle önerdiğim bir yöntem değil; muhasebeciler de, vergi memurları da bu taleple nadir olarak karşılaştıkları için ne mevzuatı, ne de yapılması gereken işlemleri doğru düzgün bilmiyorlar. Nevi değişikliği sürecim yaklaşık 3 ay sürdü ve oldukça sancılı geçti, son aşamada ticaret odasındaki vergi numaramla vergi dairesindeki vergi numaram farklıydı, onun düzeltilmesi için Ankara' ya dilekçe göndermek gerekti ki o aşamaya gelene kadar vergi dairesi topu ticaret odasına, ticaret odası ise vergi dairesine atıyordu; vergi memurlarıyla uğraşmakta ayrı zor zaten. SGK' ya nevi değişikliği yapıldığını bildirdim ama limitede geçişte vergi dairemin değişmesine istinaden bağlı olduğum SGK merkezi hala şahıs şirketinde bağlı olduğum merkez olarak görünüyor, üzerinde de çok durmadım oldukça soğuduğum için bu süreçten. Masraf kısmı ise şahıs şirketini kapatıp yeni limited şirketi açmaktan biraz daha yüksek ama masraftan ziyade bu süreç yıpratıyor. Kapanış ve açılış yaparak 1 haftada tamamlanacak süreci 3 ayda daha fazla para ödeyerek ve yıpranarak yaşadım.

Soruya gelecek olursak esnaf ve sanatkarlar odasından işlemi başlatabilmek için bilançoya geçişin zorunlu olduğu bilgisini almıştım. Bizde bilançoya geçileceğine dair bir dilekçe verdik lakin geçmedik, sadece ileriye dönük bir yazı yazarak işlemleri başlatabildik.