Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler hocam, biraz uzun olacak ama müsaadenizle bende aklımdakileri sormak istiyorum.
1- Anladığım kadarıyla efsane sandığım sandbox gerçekmiş ve yeni siteler direkt orada başlıyormuş. Çok araştırdım ama bilinen şeyler dışında bir bilgiye ulaşamadım. Beklemek dışında hiç mi çözümü yok? Tamam kaliteli makale ve backlinke devam ediliyor ama çıkmıyor ki bir türlü. Kaç ay sürecek hiçbir fikrim yok, ortalama süresi yok mudur?
2- Ben 4-5k kelimelik çok uzun yazılar yazıyorum. Buna karşın url adresini çok kısa tutuyorum. Kendime wikipediayı örnek aldım. Sitede o konuyla ilgili tek makale olacağı için jenerik olarak kullanayım daha kapsayıcı olsun diye düşündüm. Örneğin şizofreni nedir, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri başlığını kullandım url ise siteadi.com/sizofreni şeklinde. Bu beni makale içinde h2 veya h3 olarak başlıkları olmasına rağmen şizofreni nedir ya da şizofreni belirtileri nelerdir aratmalarında geri plana mı atar?
3- Eğer yukarıdaki kötüyse değiştireyim ama backlinkleri değiştiremem. siteadi.com/sizofreni adresini 301 ile /sizofreni-nedir-belirtileri-nelerdir
şeklindeki yeni adrese yönlendirsem backlink gücü yeni sayfaya geçer diye biliyorum doğrudur değil mi?
4- Url kısa olsun diye çok çaba sarfediliyor ama benimki zaten kısa. Bu durumda kategori ön ekini kullansam faydalı olmaz mı? Aklımdaki düşünce şu.. Niş bir site alakalı içeriklerden oluştuğu için yukarılara çıkması daha kolay olur deniyor. Peki sitesi niş olmayanlar ve urlsi kısa olanlar kategori ön ekini kullanarak niş kategoriler ile aynı etkiye sahip olamaz mı?
5- Kategori başlığını arama motorunda makale de olduğu gibi uzun mu (yukarıdaki şizofren başlığı gibi) yoksa kategori - siteadi.com şeklinde kısa olması mı daha iyidir?
6- Anaysayfa başlığı ve açıklamasını sonradan değiştirmek zararlı deniyor, ne kadar zararlı?
Site başlığım şu şekilde:
Siteadı - Kategori 1, Kategori 2, Kategori 3
..
Başlıkta 5 kategoriyi geçirdim ama sitede şu anda 1 kategori var diğerlerini sonra ekleyeceğim. Peki diğer 4ünü başlığa şimdiden eklesem mi daha iyi olur sonradan eklesem mi? Başlık bu şekilde 65 karakter oldu ama serp görüntüsünü kontrol ettiğimde tamamının görüneceğini gösteriyor umarım gösterir.
Rica ederim, ben teşekkür ederim.
1 - son 3-4 yıldır sıralamalarda en büyük değişiklikler çekirdek güncellemesinden sonra gerçekleşiyor, en son core update eylül 2022de oldu, o zamandan beri spam site sahipleri (tek kişi olduğunu düşünüyorum) ve haber siteleri at koşturuyor. Yapılabilecek bir şey varsa o da sürekli olarak içerikleri girmeye devam etmek ve farklı yerlerden trafik çekmek.
2 - içerik şablonunuz gayet uygun, urlde de bir sıkıntı yok, olması gerektiği gibi. Ancak ne kadar uzun ve kaliteli içerikler yazarsanız yazın, sandboxta olduğunuz için 8-9.sayfalarda çıkmanız gayet normaldir, bu sizi hayal kırıklığına uğratmasın. Ancak sitenizin kategorisi sağlıkla ilgili. Google bu tarz içeriklerin doktorlar tarafından hazırlandığından emin olmak ister, ve bu nedenle de Googleın kalite değerlendiricileri sitenizdeki içerikleri detaylıca inceler, özellikle de sandboxta iken. Eğer tıp diplomanız falan varsa bunu sitenizin hakkında sayfasında paylaşabilirsiniz, kendiniz hakkında da detaylı bilgi paylaşabilirsiniz, içeriklerinizin altında yazar kutusu da mutlaka olsun, bu kutuda da kendinizden bahsedebilirsiniz, ayrıca linkedin, ve diğer sosyal medya hesaplarınızın linklerini paylaşabilirsiniz. Detaylı bilgi için E-A-T ve Y-M-Y-L kavramlarını inceleyebilirsiniz.
3 - 301 yönlendirmelerinde backlink gücü sorunsuz geçer.
4 - bu konu hakkında şu yazımı inceleyebilirsiniz
https://www.r10.net/google-optimizas...uygulanir.html
5 - Kategori başlıklarını uzun yapabilirsiniz, örneğin, "kategori adı + ile İlgili Kılavuzlar - SiteAdi.com"
6 - Zaten ana sayfanız üst sıralarda çıkıyorsa, değiştirdiğinizde olumsuz/olumlu etki edebilir, ancak ana sayfanız pek organik hit almıyorsa sorunsuz değiştirebilirsiniz. Ana sayfa başlığınızda diğer sayfalarınızın anahtar kelimelerini kullanmanızı önermem, bu sefer keyword cannibalization yapmış olursunuz, google hangi sayfanızı yükseltmesi gerektiğini bilmeyecektir. Ana sayfa başlığınızı genel tarzda ayarlayabilirsiniz, örneğin, "SiteAdi.com - Film ve Dizi Özetleri" vs