Merhaba
Yok gidip server alın... direk tek tıkla bak dosyasını yüklerseniz hemde uğraşmadan.
anlatamıyorum heralde dosyalarımızda .bak adı altında bir dosyamız yok hocam alın kurulum notları ben mi anlatamıyorum siz mi anlamıyorsunuz. Yardımcı olmaktan bahsediyorsunuz eğitim alın diyorsunuz. Eğitim alacak olsam zaten burda konu açmam soru için gider mssql eğitimini zaten alırım. Konu para değil, konu benim burda sorduğum sorunun her cevabının eğitim olması. Bu kadar zor olmaması gerekiyor bazı soruların cevaplarının. Şu sitede hadi burayı geçtim günlük hayatta harcadığım paranın haddi hesabı yok. 3 e 5 e bakan bir insan değilim. Konu para da değil. Her sorunun cevabının eğitim olması. Buyrun kurulum notları.
1- Site dosyalarını FTP sunucuya gönderin.
2- Birtane MS-SQL oluşturun DATABASE klasöründe bulunan dosyayı oluşturmuş olduğunuz veritabanına aktarın ve veritabanı bilgilerini not edin.
SQL yedek alma ve geri yükleme için örnek link: https://destek.turhost.com/mssql-veritabani-yedegi-alma-ve-geri-yukleme/
Oluşturmuş olduğunuz bilgileri SITE klasörü içerisinde bulunan web.config dosyasındaki bilgilerle değiştirin.
Örnek:
Mevcut SQL bağlantısı (web.config dosyasında bulunuyor);
<add name="baglanti" connectionString="Data Source=veritabani_sunucusu;Database=veritabani_adi;User Id=veritabani_kullanici_adi;Password=veritabani_sifre; max pool size=1000" providerName="System.Data.SqlClient" />
<add name="dbEntities" connectionString="metadata=res://*/App_Code.db.csdl|res://*/App_Code.db.ssdl|res://*/App_Code.db.msl;provider=System.Data.SqlClient;provider connection string="Data Source=veritabani_sunucusu;Database=veritabani_adi;User Id=veritabani_kullanici_adi;Password=veritabani_sifre; max pool size=1000;application name=EntityFramework"" providerName="System.Data.EntityClient" />
Kendi veritabanı bilgilerinizi yukarıdaki bilgilerle değiştiriniz.
Data Source=veritabani_sunucusu "yerine >" Data Source = Sizin veritabanı sunucunuz
Database=veritabani_adi "yerine >" Database = Sizin veritabanı adınız
User Id=veritabani_kullanici_adi "yerine >" User Id = Sizin veritabanı kullanıcı adınız
Password=veritabani_sifre "yerine >" Password = Sizin veritabanı kullanıcı şifreniz
aynı değişikliği hem name="baglanti" hemde name="dbEntities" içinde yapmanız gerekmektedir.
3- sunucu paneliniz (Pleks Panel, cPanel, DirectAdmin vb) üzerinden "img" klasörüne okuma/yazma izni vermeniz gerekmektedir.
Tüm bu değişikliklerden sonra siteniz hatasız ve başarılı bir şekilde çalışacaktır.
bak diye bir klasör ve ya dosya yok hocam direkt olarak aa.sql tarzında dosyamız var.
1- Site dosyalarını FTP sunucuya gönderin.
2- Birtane MS-SQL oluşturun DATABASE klasöründe bulunan dosyayı oluşturmuş olduğunuz veritabanına aktarın ve veritabanı bilgilerini not edin.
ms-sql nasıl cpanelde oluşturacağız sorum bu.