O zaman ben size %100 emin olarak cevap vereyim.
*Vergi kapsamına girmiyor, vergi vermeyin diyen net gerizekalıdır. 1 TL de kazansanız bu vergi kapsamındadır.
*Burada tercih size kalmış, isterseniz içerik üreticisi olarak vergi muafiyet belgesi alır ve kaynakta stopaj ile hiç bir masrafı düşemeden direk %15 ödersiniz, isterseniz de şirket kurar tüm masrafları düşerek girdiğiniz vergi dilimine göre giderler düşüldükten sonra kalan paradan %15-40 arası vergi ödersiniz.
*500.000 kar ettiğinizi varsayarsak şirket kurduğunuzda ödeyeceğiniz vergi 150.000 TL için 26.500 TL kalanı içinse %27 dir. Bu durumda ofis, ekipman, kırtasiye, reklam harcamaları, danışmanlık, muhasebe ücreti, yazılım gibi tüm masrafları düşebilirsiniz.
*Muafiyet belgesi alırsanız ise bankaya yatan paradan direk kesinti yapılır. 1 lira bile gider gösteremezsiniz.
*Vergi vermem derseniz de 3 vakte kadar sizi tespit edip, geriye dönük elde ettiğiniz kazançtan %18 KDV, %35 gelir vergisi artı tüm bunların toplamının iki katı cezayla beraber sizden tahsil ederler.
Baya konuları falan okudum ama bu konularda %100 emin olan kişi görmedim. muhasebeciler müşteri çekmek için şirket kurmanız vergi vermeniz gerek diyor. bazıları vergi vermeyin vergi kapsamina girmiyor diyor. karışık bir durum bazıları da %15 otomatik banka hesabından kesen vergi yeterli diyor da net bi cevap yok