DoktorCan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Videoyu izleyin sadece. Ayrıca birkaç arkadaş bizi bilgisizlik cahillik birilerini savunma amacı güden biri sanmış. Merak etmeyin hepinizden daha kültürlü bir insanım. Depremin oluşumunu da size 3 dilde anlatırım merak etmeyin. İşin bilim kısmı elbet var; ona bir itirazımız yok. Ancak ben başka bir kısmı da var diyorum.

https://streamable.com/n43a5y
Kültürlü insan bakınız: Entelektüel ya da aydın veya münevver, zekâsını ve analitik düşünme yetisini mesleği gereği ya da şahsî amaçlarına erişmekte kullanan kişi.

Jeoloji bilimini kendi hayatıyla kıyaslayan ve "işin bilim kısmı elbet var" diyerek bilim dışındaki olasılıklara da yer bırakan birisinin analitik düşünebildiğini sanmam.

Dil bilmeniz kültürlü olacağınız anlamına da gelmez ayrıca. Dil kültürü tanımızdaki bir araçtır. Denemeler'i ya da zambağı daha iyi anlamak için Fransızca öğrendiysen ne ala mesela! Ya da günümüzde Hebdo'nun çizdiklerine bakıp "analitik düşünme yetinizi" kullanarak eleştirebiliyorsanız. Hiç sanmıyorum Üç dili sadece Fransa'da yaşayan bir Türk olduğunuzdan kaynaklandığını tahmin ediyorum. Diğeri de ingilizcedir muhtemelen...

Yazının özeti bilimden şaşmayın.