Şöyle söyleyeyim. Air pods pro 1 kullanıyordum ondan önce aynı şekilde senin gibi düşünüyordum. Günün sonunda geçtim direkt 2. nesile ve hakkını gerçekten vermişler. Tekrar airpods pro 1. nesili taktığımda bunda resmen ANC yokmuş dedim 2. nesli kullandıktan sonra. Ses kalitesinde de 10%-20% kadar iyileştirme olmuş gibi geldi ama çok detaylı odaklandığınızda farkları hissedebiliyorsunuz. Aksi halde ses konusunda ikiside iyi. Aynı şekilde mikrofondaki gürültü engelleyici de çok gelişmiş durmda 1. nesile göre. Yani tam anlamıyla olmuş diyebilirim çok ta severek kullanıyorum. En basitinden ortak çalışma alanlarında çalışırken yada spor salonlarında vs o insan gürültüsü olsun diğer sesler olsun engelleyebildiğini engelliyor. Ama ses belirli bir seviyenin üzerindeyse uzaktan geliyor muş gibi geliyor. Mutlak sessizlik diye bir şey yapamıyor tabiki. O durumu kendi müziğinizin sesini açarak bastırabilirsiniz.
Test olarak çok rahat dudak okuma oyunu oynanabiliyor. Yani karşıdaki kişi gayet konuşma seviyesi veya hafif yukarısında, belirlediği bir kelimeyi aranızda 50 cm olmasına rağmen söylediğinde eğer müzikte %80 civarında açık ise anlamıyorsunuz. Gelip kulağınızın dibinde bağırması lazım anlamanız için.
hocam silikonlu olduğu için kulakta ağrı yapıyor mu ? gün boyu 4-5 saat kulakta takılı kalma test yaptınız mı hiç ?