Öncelikle değerli bilgiler için teşekkürler hocam, biraz uzun olacak ama müsaadenizle bende aklımdakileri sormak istiyorum.

1- Anladığım kadarıyla efsane sandığım sandbox gerçekmiş ve yeni siteler direkt orada başlıyormuş. Çok araştırdım ama bilinen şeyler dışında bir bilgiye ulaşamadım. Beklemek dışında hiç mi çözümü yok? Tamam kaliteli makale ve backlinke devam ediliyor ama çıkmıyor ki bir türlü. Kaç ay sürecek hiçbir fikrim yok, ortalama süresi yok mudur?

2- Ben 4-5k kelimelik çok uzun yazılar yazıyorum. Buna karşın url adresini çok kısa tutuyorum. Kendime wikipedia’yı örnek aldım. Sitede o konuyla ilgili tek makale olacağı için jenerik olarak kullanayım daha kapsayıcı olsun diye düşündüm. Örneğin “şizofreni nedir, belirtileri nelerdir, tedavi yöntemleri” başlığını kullandım url ise siteadi.com/sizofreni şeklinde. Bu beni makale içinde h2 veya h3 olarak başlıkları olmasına rağmen “şizofreni nedir” ya da “şizofreni belirtileri nelerdir” aratmalarında geri plana mı atar?
3- Eğer yukarıdaki kötüyse değiştireyim ama backlinkleri değiştiremem. siteadi.com/sizofreni adresini 301 ile /sizofreni-nedir-belirtileri-nelerdir… şeklindeki yeni adrese yönlendirsem backlink gücü yeni sayfaya geçer diye biliyorum doğrudur değil mi?

4- Url kısa olsun diye çok çaba sarfediliyor ama benimki zaten kısa. Bu durumda kategori ön ekini kullansam faydalı olmaz mı? Aklımdaki düşünce şu.. Niş bir site alakalı içeriklerden oluştuğu için yukarılara çıkması daha kolay olur deniyor. Peki sitesi niş olmayanlar ve urlsi kısa olanlar kategori ön ekini kullanarak niş kategoriler ile aynı etkiye sahip olamaz mı?

5- Kategori başlığını arama motorunda makale de olduğu gibi uzun mu (yukarıdaki şizofren başlığı gibi) yoksa kategori - siteadi.com şeklinde kısa olması mı daha iyidir?

6- Anaysayfa başlığı ve açıklamasını sonradan değiştirmek zararlı deniyor, ne kadar zararlı?

Site başlığım şu şekilde:
“Siteadı - Kategori 1, Kategori 2, Kategori 3….”.

Başlıkta 5 kategoriyi geçirdim ama sitede şu anda 1 kategori var diğerlerini sonra ekleyeceğim. Peki diğer 4’ünü başlığa şimdiden eklesem mi daha iyi olur sonradan eklesem mi? Başlık bu şekilde 65 karakter oldu ama serp görüntüsünü kontrol ettiğimde tamamının görüneceğini gösteriyor umarım gösterir.