Eski çalıştığım yerde, güncel ya da geçmişte çok izlenmiş dizilerin sosyal medya sayfalarını yönetiyorduk. Ben o işten çıktım ve ajans hala milyonlarca izlenen dizilerin youtube ve facebook hesaplarını yönetiyor. Sektörde geçmişte tutmuş birçok dizinin youtube hesabı var ancak çok azının facebook sayfası bulunuyor.
Açıkçası bu işe başlamadan önce Facebook'un artık öldüğünü düşünüyordum ancak yaklaşık 5-6 aylık çalışma süremde elde ettiğim haftalık gelirler aklımı oynatacak seviyedeydi. Üstüne üstlük birçok dizinin sayfasını ben kurdum, 0 takipçi ile başladım, reklam basmadım. Sadece telifleri bizdeydi ve çok kısa sürede o kadar fazla kazanıyorduk ki. Kazandığımızın yarısını dizinin yapımcısına verip, yarısı da bizim şirkete kalıyordu. Ben de o kazandırdığımdan sinek yağı kadar maaş alıyordum. Şu an para biriktiriyorum, uzun bir süredir pazar araştırmam var ve geçmişte çok tutmasına rağmen, yayın şirketlerinin hala ajanslara vermediği birçok dizi bulunuyor. En azından facebook sayfaları yok şu an için.
Bir şirket kurarak bunların facebook sayfalarını alacağım, işin nasıl yapıldığını zaten biliyorum. Diziyi direkt 4-5 dakikalık sekanslara parçalayıp günde 4 video facebook'a planlıyorsun. 19.00-20.00-21.00-22.00 saatlerine örneğin. Ben tek çalışan olarak günde 9 dizinin paylaşımını yapıyordum. 5 tane dizi alabilsem yayın şirketlerinden sırtım yere gelmez ama teminat göstermeden işe başlamam mümkün değil bakalım
Tam olarak kazanç nereden geliyor hocam? YouTube üzerinden vs mi