Seo konusunda uzmanlığım yok sadece fikrimi belirtmek istiyorum.

Benim anladığım kadarıyla arama motorlarının gözündeki markalaşmaya seo diyoruz.

Normalde isimle, sloganla, ambalajla belki özdeşleştirilen müzik ile insanlara markamızı gösteriyoruz. Reklamlarla da insanların zihnine markayı kazıyoruz. Marka deneyimi sonucunda ise ağızdan ağıza pazarlama ile marka insanlar arasında yayılıyor ve bir yargı oluşuyor.

Yukarıdakine benzer şekilde sitemizin adı, başlığı, açıklaması, teması ile siteyi markalaştırıp backlink ile arama motorlarının veritabanına sitemizi kazıyoruz. Kullanıcı deneyimi sonucunda ise arama motorları siteyle ilgili bir yargıya varıp onu ilgili yere yerleştiriyor. (Google ödüllendirir demeyeceğim o tabirden nefret ediyorum).

Şimdi genel işleyişi bu şekilde kabul edersek ilk adım yani site adı ve uzantısı markalaşma için doğru belirlenmeli diyebiliriz çünkü seo markalaşmaktır. Kötü bir isim veya uzantı markalaşamaz mı? Bence ne kadar kötü olduğuna bağlı. Kolaylık olması için her zaman com seçilmesi taraftarıyım ama o sektördeki uzantılara da ayak uydurulabilir. Örneğin kırmızı renk iştah açıcı olduğu için yiyecek-içecek ambalajlarında daha çok kullanılır, mesela yeşil rengi görmek zordur.

Neyse ben konudan sapıyorum susayım 😂