mapacarta adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben de bir kaç soru sorayım
-semrush tarzı sitelerde site audit sonucundaki warnings ve notices'leri düzeltmenin bir artısı olur mu? Yani bunlarla uğraşmaya değer mi?
-Sitedeki az hitli içerikleri kaldırmanın, başka içeriklerle birleştirmenin yararı olur mu? Eskiden kalan günde 3-5 hit anca alan sayfalarım var, bunları silip benzer bir içeriği 301 ile yönlendirsem diye düşünüyorum.
Teşekkürler
merhaba hocam,

- warnings ve notice'ler genellikle sadece bilgi verir, örneğin, eğer bazı sayfalarınızın canonical URL'lerini değiştirdiyseniz, sayfaları başka sayfalara yönlendirdiyseniz veya index'letmek istemediğiniz sayfalara "noindex" etiketi eklediyseniz gösterir, bir de tabii semrush'ta en popüler uyarılardan biri metin içeriğin koda oranı - bu önemli değildir, arama motoru botları metin içerikleri kod halinde değil, kullanıcıların gördüğü şekilde tarıyor, sayfanın js'siz halini tarıyor yani. Ama çok kısa veya çok uzun, veya birden fazla kullanılan (duplicate) meta title ve description'lar düzenlenebilir. Alt text'leri olmayan görseller de düzenlenebilir.

- Günde 1 hit bile alsa kaldırmanızı önermem, çünkü google'ın sitenizin kendi kategorisinde olabildiğince çok bilgiyi içerdiğini görmek ister, yani hit almayan içerikler topical authority için önemlidir. Ama tabii ilgili olmak zorunda bu sayfalar.