Merhaba aiblerim
(aracım ile) Ben gecen sene agustos ayında gidis donus ılan bir yolda sola donus yasak yerden sola dondum ancak karşı tarafı kesinlikle 2-3 kez kontrol ettim. Sola donerken karşıdan gelen motorcu bana çarpmamk için kaydı düştü. Olay aslında ben karşı yolu kontrol ettim 2-3 kez ve motorcu en arkada imiş(arkadaşlarım gormuş) ve yol kalabalıktı. ama ben en öndeki araçlara bakıp uzakta oldukları için döndüm. yani benim arkamdan 2 araba daha donerdi orda. Sonra bu motorcu arkadan dip gaz açarak makas atarak en öne geliyo ve oda araçların arasından çıktığı için beni gormuyo ve glediği hız 80 vardır cıktıgı an görüyo ve nerdeyse carpıcakken düşüyo ve düştüğü halde motor kayarak benim arabama sağ arkadan carpıyor( öyle hızlı glemişki denge kolu vs. yamuldu, arka paneli yamulttu.
Arkadşaın ayagı yaralanmıştı sadece. bu sene geçen ay sigortadan motorunu yaptırmak istedi yaptırdı. Şimdide beni aradılar uzlaşmacı atanmış. Uzlaşmacı iyi birisi gibi geldi. Benle konuştu sonra karşı ile konustu. Karşı taraf acukat tutmuş (avukat onu buluyomuş boyle davalarda kesin avukat prasını karşıdan alıyoruz diyerek) uzlaşmacı karşı ile görüşmüş. Önce 100 bin demişler sonra uzlaşmacı ne yapıyosunız diyince 50 bin Tl demişler. Ben bunu ödemeyemem zaten 50 bin çok büyük bir rakam. Özel hastane vs. gitmişler demis ama bu sigortadan temin edilmesi gerekmiyor mu?
Uzlaşmacı ise bana normalde uzlaş derdim ama 50 bin e uzlaşılmaz olay dava ya gitsin. Hakime olayı anlat ögrencisin zaten sana ödeme çıkmaz sadece dava ve avukat masrafı odersin 10 bin tl kurtulursun dedi.
Sizce ne yapmalıyım?