Hocam uzun uzun yazmayacağım çünkü daha öncede benzer konulara yazdım sıkıldım artık.
Sizin konunuza gelirsek ; Kira kontratınızda süre 1 YIL yazıyorsa ve kontrat yenilemediyseniz 10 YIL geçerli, fakat 5 YILDA 1 piyasa ortalamasına göre zam yapılabilir. Şimdi benim anlamadığım birşey var çoğu kişide bugün bir markete gidipde 1000 TL'nin altında çıkan var mı merak ediyorum !!! Şuan ortalama ev fiyatlarına baktığımızda milyon ediyor, bu kadar para bağlayan birisine 3500 TL nedir sizce ?
Kimseye Haklı/Haksız demiyorum, sadece kendinizi birde karşı tarafın yerine koyun bakalım siz ne yapacaksınız ? Şimdi marifet gibi %250 zam demişsiniz, peki herhangi bir üründe (geçen seneye nazaran %500'ün altında zam yapılmadı (Elektrik/Su/Doğalgaz/Market ürünleri/ MAAŞLAR) peki bu zamları kime itiraz edebiliriz ?
Herneyse size kanundan bahsedeyim, Eğer ki %25 zam yapıp gönderirseniz ev sahibinin dava açması lazım piyasa şartlarına göre fiyat ayarlaması yapılması için, geçen sürede siz %25 zamlı yatırabilirsini bunda da problem yok. Fakat davayı kaybettiğinizde %99 kaybedersiniz, Avukatlık masraflarından tutun geçmişe dair eksik tutarları sizden temin edilir. Maaşınıza kadar haciz gelip evden bile çıkarılabilirsiniz.
Bu konularda en garanti yol uzlaşmaktır. Şimdi Kiranız 10.000 TL olup da %250 zam yapmış olsa abes bir tutar olurdu. Şuan ev sahibinin teklif etmiş olduğu rakam benim gözümde en uygun rakam olarak görüyorum Sadece davalar bir tık zaman kazandırır fakat sonucu kötü olur. Tercih sizin