Revilationer adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, pazaryerleri ile ortak çalışan arkadaşlara bir sorum olacak. Anlayamadığım bir nokta var. Örnek olarak N11 sitesinde şartlı kargo diye bir seçenek çıkartmışlar, 50TL’ye kadar 10TL, 95TL’ye kadar sepet siparişlerinde 20 TL kargo ücreti olacağını yazmışlar.

Şimdi örnekle gitmek gerekirse;
20TL’ye bir ürün listeledik. Müşteri geldi 20 TL ürüne 20 TL’de kargo için ödeme yaptı toplam 40 TL. Bu tutarın ne kadarı bize aktarılıyor ki 10 TL daha kargo ödemesi kesiliyor? Benim anladığım bu siparişten bize geçen 20 TL olacak bunun üzerine 10TL kargo + kdv + ürün maliyeti derken kâr etmeyeceğiz.
Diğer taraftan aynen bu şekilde 20 TL’ye ürün satanlar var. Benim anladığım doğru ise piyasa şartlarına göre imkanı yok kâr edemezler, ürün başına 1-2 TL belki.

Nasıl işliyor arkadaşlar bu işler? Tecrübeli arkadaşlardan görüş ve önerilerini bekliyorum
Kargo ücreti müşteriden alındığında 20 TL ürün için sizde sizden %20 komisyon alsa sizin hesabınıza 16 TL yatması gerekiyor 10 tl aldığınız bir ürünse
1 üründen 6 tl kar
ama müşteri kargo bedava olması için o üründen 5 tane alsa
100 TL %20 komisyon ödeseniz 80 TL + kargo içinde 20 tl ödeseniz 60 TL kalıyor 5 ürünü 10 tl alsanız 50 tl ürüne 10 tl size kalıyor.

Ben bu işten anlamıyorum ne kadar satarsanız satın neredeyse zarar ediyorsunuz kafam karıştı.