2022 yılında bütün hisseler yükseldi. 30 yılda bir olacak bir ralli oldu. Batan kişiler kısa vadede vurgun yapma peşinde olanlar. Spek hisse peşinde giden, başkalarının dediği hisseleri sorgulamadan alan kişiler batmaya mahkumdur. Siz Türkiyenin en büyük şirketlerinden kademli veya düzenli alım yapar uzun vade (min 5 sene ) durusanız ihya da olursunuz. Ama saçma sapan şirketlere yatırım yaparsanız paranız pul olur. Batan nasıl batıyor? Tepeden malı alıyor balinada malı küçük yatırımcıya kitliyor sonra kağıt taban taban gitmeye başlıyor. Örneğin X hissesi en yüksek değerinden yüzde 50 değer kaybetti ve düştü. Tekrar yüzde 50 yaparsa eski yerine gelmez. Yüzde 50 değer kaybeden bir hisse ancak 2x ( yüzde 100 ) yaparsa eski değerine gelir. Kısacası düşüşün çıkışı daha zordur. Hisserlerin geçen sene yaptığı primler sizin gözünüzü boyamasın dediğim gibi 30 senede bir gelecek bir ralliydi o.
teşekkürler güzel bir cevap oldu evet ben de yapı kredinin önerdiğini alırklen de buna dikkat ettim büyük şirketlerin hisselerini aldım halimden memnunum inş. ileride de sürekli almaya devam edeceğim. borsayı para kazanma ya da zengin olma aracı olarak görmüyorum sadece para enflasyon karşısında değerini kaybetmesin yeterlidir. Para çalışalarak kazanılır benim bildiğim bu.