silver29 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bir arkadaşım gel yurt dışına gidelim orda çalışalım diyor siz yurt dışını görmüşsünüz size sorduğum soru diğer arkadaşlardan farklı olacak
Ben ortapedik engelliyim tekerlekli değil yada koltuk deynekli ama bazı fonksiyonlar yok mesela koşamıyorum türkiyede çok büyük sorunla karşılamıyorum sağlık konusunda rutin grip vs olursa giderim acile hastaneye orada sağlık sektörü nasıl ? birde bizim buradaraporum olduğu için engelli kontejanlı işler var orada böyle bir durum varmı ?
Hocam bu soruyla ilk defa karşılaştım. Bu soruya sadece tahmin yürüterek cevap vereceğim. Burada engelli bireyler için park alanları ve türlü türlü dezavantajları yok etmek için şeyler var. Fakat çok fazla engelli insan görmedim. Bu engelli alanlarına park etmenin çok ciddi cezaları olduğunu öğrenmiştim. Notmalde park alanlarının parasını ödemeden kullandığında polisler çok ses etmezken, engelli yerine konulan arabaları affetmiyor. Bu noktada engelli bireylere daha karşıd aha duyarlılar. Ama iş noktasını bilmiyorum araştıracağım. Devlet hastaneleri çok yavaş işliyor. Bu benim görüşüm değil Polaklarda bunu böyle söylüyor. Yani sorunuza tatmin edici cevabını bilmiyorum ama araştırıp daha da yeşillendireceğim bu soruyu ☺☺