Onaylatr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Merhaba,

Kontratımızın süresi bitti, Ev sahibim bu ay içinde ev bulup evi boşaltın diyor, Söylenene göre böyle bir hakkı yokmuş. Mahkeme kararı ile çıkartabilirmiş. Kendisine ev bulamadığımızı, ev bulduğumuz zaman çıkacağımızı söylüyoruz ancak ısrarla evi boşaltmamızı istiyor, utanmasa eşyalarla birlikte kapının önüne koyacak.

Bu konu hakkında bilgisi, tecrübesi olan varsa lütfen detaylandırsın ne yapacağımı bilmiyorum çaresiz kaldım.
Şimdi arkadaşım kiracı yönünden bakarsak konuya;
Kontratın bitmesine 3 ay kalmadan önce sana tebligat çekmesi gerekli ve seni çıakrmak için haklı bir sebep sunması lazım; ben gelcem oğlum gelecek gibi. Aksi taktir de Kontrattada aksi belirtilmedi ise kontrat kendini yeniler. yasal artışınızı yaparsınız oturmaya devam edersiniz. Fakat size tebligat çekerek boşaltmanızı talep edebilir size 3 aylık süre verecektir. Buna karşı sizde itiraz edebilrisiniz vs. ve süreci uzatabilirisiniz. Burda yasalar kiracıdan yana çalışmaktadır.

Öte yandan işin ahlaki açısına gelince. Siz bir ev kiralamışsınız ve 1 seneliğine kiralamışsınız. Sürenin sonunda sizin ev bulup bulamamamanız ev sahibinin sorunu değil sizin sorununuzdur. Siz kontratınız bitmiş ve adamın evini gasp etmişsiniz. Bunu kontratınız bitmeden önce ev sahibi ile konuşup uzatmanız gerekiyordu lakin yapmamışsınız. Bugun mahalle bakkalı bile veresiye ekmeği vermiyor olunca ödeyeceğim mantığı ile. Sonuçta bir anlaşma yapmışsınız ve bitmiş hiç bir anlaşma hiç bir kimsenin keyfine bağlı değildir.

Ev sahibi tarafından bakarsak. Adam Milyonlar verip bir ev almış belki kredisini ödüyor belki onunla geçiniyor. Veya hiç birini yapmıyor adam 1 senelik kontrat yapmış kontrat bitmiş boşlatın diyor bu onun en doğal hakkı. Bugun araba kiralasınız 3 günlük 4 güne bırakamadığınız gibi oda aynısını istiyordur. O kişi de ömür boyu vermek istese kontrat yapamzdı yada 5 senelik yapardı kontratını.

Uzun lafın kısası ahlaki konuları boş geçecek olursan ne az 2 sene daha oturursun evinden içeri de kimse zorla giremez.