sheeflamarck adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
tesekkur ediyorum hocam artık hangisini kullanacagim konusunda kararsiz kalacim cok belli 😀
Hocam o zaman konudan bağımsız olarak sana şahsi olarak ulaştığım şu tecrübemi paylaşayım. İlerleyen süreçte buna göre hareket edersen daha az başın ağrır diye düşünüyorum.

PHP ile kodlama yaparken, insan olarak o işi nasıl yapacaksan o şekilde adımlar izlemelisin. Bir sorunu çözerken "şöyle de yapsam aynı sonuca ulaşıyorum" diyerek hareket edersen, belki günü kurtarırsın ancak ilerleyen süreçte sürekli olarak farklı sıkıntılar ile karşılaşırsın. Bu benim başıma çok defa geldi.

Senin örneğin üzerinden dediklerimi açıklamam gerekirse;

1- Eğer dersen ki, örneğin; "boşluklara ayır ve bilmem kaçıncı boşluğu al" komutunu yazdın. Belki şuan çalışır ama ilerleyen süreçte öncesine bir boşluk eklenirse çalışmaz. Normalde sen arkadaşına bu metni göndersen "boşluklara ayır ve bilmem kaçıncı boşluğu bana söyle" mi dersin, tabii ki hayır. Geçiyorum diğerine.

2- Eğer dersen ki, örneğin; "noktadan sonra 3 karakter varsa bana onu al" komutunu yazdın. Bu defa da öncekilerden birine noktadan sonra 3 karakter eklenirse kodun yine düzgün çalışmayacaktır. Dediğim gibi kimse arkadaşına bu metni gönderip "noktadan sonra 3 karakter varsa onu bana söyle" demez. Yada örnekleri farklı çalışmalarda binlerce açıklayabilirsin.

Senin örneğinde çözüme ulaşırken kendimize ne sormalıyız peki? Sen bu metni arkadaşına göndersen ve Kur bilgisini öğrenmek istiyorsan ne dersin? Bana Kur'un yanındaki sayıyı söyler misin? Yazacağın kodu bu minvalde yazmalısın. Benim gönderdiğim değil sadece. Oradaki, sondaki tırnak (') işaretini dahi daha global hale getirebilirsin ki sürekli aynı kodları yamamak ile uğraşmayasın.

Bu benim şahsi olarak ulaştığım bir deneyim. Kullanıp kullanmamak sana kalmış. Herkese kolay gelsin.