Coşkun Bey merhaba,
Ekşi hakkında aslında birçok kez yorum yaptım ancak tekrarlamak istiyorum. Yaklaşık 17 yıldır yazarım. Yani eski zamanlarını da yeni zamanlarını da çok iyi biliyorum.
Sözlüğün eskiye oranla çok bozduğu konusunda zaten hem fikiriz bunda da kontrolsüz alınan yazarların oranının aşırı derecede artmasını sebep olarak görüyorum.
Küfüre, hakarete vs bende karşıyım burada Ekşi'nin kapatılmasını eleştirenlerin hiçbirinin de bu konuda farklı bir görüşte bulunacağını düşünmüyorum.
Lakin olayın farklı bir boyutu da var.
En basitinden konu içerisinde defalarca kez belirttim. Bilmem kaç yerden maaş alan bürokrat vs gibi başlıklara getirilen jet hızında erişim engelleri nedense bu konuda göremedik. Bunun Nirvana'sı gecenin kör bir saatinde açılan başlığa yaklaşık 7 dakika sonra getirilen erişim engeliydi. Yani gecenin 3'ü 4'ü gibi açılan bir konuya 7 dakikada erişim engelini getirenler bu konuya neden 9 saat boyunca hiçbir şey yapmadı.
Ek olarak herkes sözlük yönetimi kulak arkası ediyor falan demişte bu denilen şeyler suç. Sözlük yöneticileri hakkında bu konuda açılan bir tane soruşturma var mı? Yoksa eğer neden yok. Ya ortada bir suç unsuru yok ya da işini yapmayan yargı mensupları var diye anlıyorum ben bu konuyu.
Keza bu tür konuların Ekşi'yi hedef alan kişiler tarafından provakasyon amaçlı açılıp gündem edilmiş olma ihtimali de bence hiç az değil. Özellikle Ekşi'de uzun süre gündem olan bir konu vardı hükümete paso sallayan bir yazarın Twitter hesabı bulunmuş ve aslında tamamen hükümet yanlısı olduğu anlaşılmış sırf Ekşi'yi karalayıp hedef göstermeye çalışan birisi olduğu anlaşılmıştı. Bu örnekler çok daha artırılabilir.
Son olarak da Ekşi'nin 17 yıllık bir yazarı olarak hükümeti eleştirenlerin uçurulduğunu Atatürk'e hakaret edenlere ise ifade özgürlüğü gerekçe gösterilerek hiçbir şey yapılmadığı bir çok örneği bizzat gördüm.
Biraz uzun oldu farkındayım ancak bu yasaklama ile çözülecek bir konu değil. Böyle bir şey varsa entryler belli açarsın dava mahkeme istediği takdirde zaten vermek zorundalar. Bilgiler paylaşılır ondan sonrası kolluk kuvvetlerinin görevidir. Çok kez yazıldı nasıl ki R10'da birinin yaptığı bir eleştiri vs için tüm r10 kapatılamaz ise Ekşi'deki 3-5 kişi hadi olsun 100-200 kişi için binlerce hatta çok daha fazlasına sahip Ekşi Sözlük için de komple engel getirilemez. Bunun demokratik ülkelerde hiçbir şekilde karşılığı yok maalesef.
Kanzuk işte akıllı geçiniyor ama hiçbişeyin farkında değil, dediğin gibi ben sözlüğe operasyon çekecek olsam gider false flag saldırı yapar yine kendim ihbar ederim sözlüğü (ki bu son olayda olmadığı ne malum), moderayonu laçka yaptılar o başlık 9 saat orada durdu. Bi kere başlık açma yetkisini ya her yazara vermeyecekler yada her başlık talebi önce moderasyondan geçecek ondan sonra gözükecek. Entry kaynaklı suçlar çok göze batmaz halletmesi kolay zaten eriyip gider başlığın içinde ama suç teşkil eden başlıklar öyle değil komple gündem oluşturuyor.