Arkadaşlar dünden beri bana yazmayan telefonlarımı açmayan arkadaş, bugün whatsapp tan bana aracın resmini attı ve sanayide arabanın on tampon dağılmış ve kaza yapmış, radyatör patlamış vs , yarın ustası bakacakmış motora geldimi diye.

Iade işlemi artık asla yapmayacağım. Arabanın onu dağılmış halde. Zaten kendiside kabul etti, nasip abi falan dedi. Whatsaptanda yazıştık kabul etti. Zaten etmesede asla değişmezdim.

Büyük ihtimalle dün bu adam kaza yaptı ve bana bi deneme ne koparırsam kâr niyeti ile bunu yaptı. Ama güya gelip birisi dururken vurmuş arabaya. Dedim ki kamera kayıtlarından bul al hakkını çarpandan.

Abi sanayide kamera yok vs vs. Ve şimdi bana benim araç için usta bul cam abi senin arabayı da sana ucuza yaptırırız vs diyor maaş zamanı gelince sana destek atarım vs diyor. Allahım ne günlere kaldık.

Lareda adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En iyisini kendiniz bilirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun keşke almadan önce araçla 10-20 km gitseydiniz.
Muratcan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Haksız taraf yok bu konuda, doğru olan masrafı alıp arkadaşa arabasını geri vermenizdir. şasi işlemli araç vermişsiniz adama.
utku1 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok dertli iş
Adamın sizin arabadan parça vs sökmeyeceğini nerden bileceksiniz.
kalipsotr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam böyle sorunlu bir arabayla neden arızasız aracınızı takas ettiniz onu anlamadım? Hayır madem takas ettiniz adam geri vermek istiyorsa siz neden sorun yapıyorsunuz verin gitsin işte.
rowCount adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Araba takasına hiçbir zaman sıcak bakmıyorum şimdi arabanı geri alıcaksın ama acaba arabada ne yaptı ben arabama gözüm gibi bakıyorum bir başkasına emanet bile vermiyorum riski göze alıp paranı da alabiliyorsan aracını geri almanda fayda olur eğer yenisinden memnun değilsen geçmiş olsun...
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam şasede işlem yok aracın. ucunda parmak ucu kadar ezilme varmış işlem kesinlikle yok

Valla korkuyorum,

Tek istediğim aracımı verdiğim gibi almak hocam. Yoksa sorun yok paramı verirse.
HamzaYak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam hukuksal kısmını bilemiyorum lakin siz neden ustaya göstermediniz... iş baştan patlak vermiş hiçbir şekilde riske atmamalıydınız. Çok geçmiş olsun size büyük bir tecrübe olmuş oldu hayatta böyle şeyler olabilir inşallah hayırlısıyla sonuçlanır.
Umo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bence yanında işi bilen bir usta ile git yâda ustaya götür öyle tekrar geri al. Anlattığınıza göre karşı tarafın pek güvenilir olduğunu söyleyemem. İşin içinde iş var gibime geliyor. Tabi eğer sizin aracınızda dediğiniz şekilde sorun olmamasına rağmen böyle bahane ediyorsa..
kriptokulu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam adam yaptığınız masrafları ödemeyi kabul etmiş. Siz de aldığınız araçtan memnun değilsiniz yani alan memnun satan memnun olacak gibi.
Ogu2 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Biri bana bişey için takas öneriyorsa o işte kesin zararım olacağından asla bu işlere girmem.

Neyle neyi takas ettiniz hocam herhangi bir taraf para ödedi mi meraktan soruyorum
SEMakale adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
araçlar ne bu arada
Umo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hatta yanınızda dostlarınızla gidin hocam ( eğer bir üç kağıtçılık varsa ) bununda + etkisi olur 🙃
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Şu takas olaylarına oldum olası sıcak bakmıyorum. Birinde sorun yaşamasan diğerinde mutlaka yaşıyorsun.

Siz birbirinize araç kakalamaya mı kalktınız anlamadım. şase'de işlem nedir Kardeş siz napıyorsunuz
royalenes adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Üstad yani sende babana bile güvenme dedikleri yerde hem arabanı veriyorsun, hem adamın arabasına baktırmadan alıyorsun.

Ben 20 liralık cips alırken 30 kere bakıyorum hangisi daha güzel diye...
tiptu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aracı alırken paraya kıy hocam bir ekspertiz veya ustaya götür öyle al, belli olmaz.
budakerkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Teknik olarak alıcı ekspertize götürmediği için elinde belge yok ve aracı görerek ve beğenerek aldığını noterde beyan ederek satın alıyor. Mahkeme sürecinden bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ayrıca sizin de araçtaki gizli kusurlar için karşı tarafa dava açma şansınız mevcut.
Aracı iyice kontrol ettirmeden kesinlikle geri almayın.
eslao adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 defa şahsa araç sattım tövbe ettim. Gider 2-3 düşük veririm galeriye veririm. Ottan **tan nem kapıp gece gündüz aramıştı herif beni.
eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ehliyetim yok.araba sürmeyide bilmem. bir abimize yetki verdim tek geçim kaynağı araba alım satımı diye.annem ve benim üzerimden araba satıyordu.tek kuruş almıyordum.ama birkaç kez insanalrı dolandırdığına şahit oldum,kendide zaten lafa geldimi bu ticaret boxuk çok yalan dolan var diyordu.artık satttırmıyorum araba üzerimize.satarsa el koyarım.2 yıla yakındır satamıyor korkusundan. benide günaha sokuyordu üzerimden sattığı için vesile oluyordum. bilmiyordum ama böyle bozukbir taiceret yaptığını. öğrenince ard arda şahit olunca anladım bu işi sahtekarlıkla yapıyor
ruudler adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Konu çok yanlış ilerlediği için bence en hayırlısı takasın bozulması.

Siz bu takastan memnun olmamışsınız aksine karşı tarafta memnun olmamış. En iyi ihtimal ile ödediğiniz masrafın yarısını bile alsanız arabayı verin, arabanızı alın.

Takas yapmadan önce her ikinizde birbirinize uzak bağımsız bir expert 'e götürüp, sözleşme eşliğinde bu işlem yapılır. Ki, sözleşme yoksa çok saçma olur. Adam arabayı aldı gitti vurdu, senin bundan haberin de yok, e kardeşim bu arabada başka sorun var, hadi takası iptal edelim mi diyecek? böyle iş olmaz.

Konuyu hiç mahkemeye intikal ettirmekle uğraşmadan, aranızda bence çözün. Takas olayını da expert ile birlikte yaptırın... Şu an en kötü yürüyen tabutlar 200K 'dan başlıyorken, 2-3k expert masrafı kimseye fazla gelmeyeceğini düşünüyorum..
mesobedo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
experden kaçmışssın, üstüne adama arabasını geri vermek istemiyorsun ne ayaksın aga sen derler adama
bence elinde fatura varsa bak ben bu kadar işlem yaptırdım de en azından %80 kısmını al dilin yansın bir dahada böyle işlere girişme
Emirhano adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
araç modelleri neydi
cvlkahmt adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Abi, bu devirde kimse kimseye guvenmezken siz nasil oluyor da hayalini kurdugunuz arabayi iki lafa tamam deyip alabiliyorsunuz? Boyle bir donemde bu yapilacak is mi ya, aklim almiyor gosterdiginiz cesarete. Umarim ortak bir noktada bulusursunuz ama bu is sarpa sararsa sizin caniniz yanar.

* Madem yapmis oldugunuz masraflari kabul etti, bulusun. Her iki arabada bagimsiz bir yerde bir ustaya eksisiyle artisiyla gosterilsin. Her iki tarafin da masrafi varsa birbirine odesin. Helallesin ve arabayi verip arabanizi alin.
Cycl0ne adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
0km araba alırken bile ekspere götürmüş adamım ben millet çok rahat bozuk arabaları birbirleriyle takas makas yapıyorlar.
Type adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
8000 TL yi alıp aracı geri verebilirsiniz.
2 tarafın da kusurlu olduğu bir anlaşma olmuş.
HazarHizmet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İyi yapmışın hafız ilerde bir davalık durum olsa seni bilirler vekaletname verdiğini değil
mavikorku adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
1 avuç civata aldın baktın. aldım baktım bitti gitti kısaca...
Fantomex adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam 20000 artık araçlar için çok cüzi bir rakam daha dün bobinleri değiştirdim 2000 tuttu.
kalitelihostorg adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arabaları geri takas ederken mutlaka expertize gidin bence . Sonra aracın motorunun yarısı eksik çıktı diye 2. bir vaka yaşamayın
ramob7 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aracı iade alırken mutlaka ekspertize sokun.

Motor veya şanzıman değiştirebilirler.Aynı şekilde katalizatörü boşaltabilirler.Bunları kontrol ettirin mutlaka.
REOREO adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ulan ver gitsin. Kaşınmaya luzüm yok hocam. Bu muhabbetlerden neler çektik. Bizzat karakolluk olup 1 gece yattığımı bilirim. Al arabanı en azından biliyorsun huyunu,syunu