Hocam ne duygusallığından bahsediyorsunuz ? Kanun, yasa diye bir şey var. Asıl duygusal bakan sensin. O zaman vermeyecek kiraya. 1 yıl sonunda sözleşme fiili olarak yenilenmese bile 10 yıl boyunca imzalanan sözleşme geçerlidir. Kendisi veya birinci derecede yakını oturmayacaksa evde ki bunu söyleyerek çıkarıp başkasına kira verirse tazminat bile ödeme ihtimali oluyor ev sahibinin. Bu zorlukları yaşamış birisi olarak arkadaşı bilmediğiniz bir konuda kendinizce ev sahibi olduğunuz için bu şekilde cahilce bilgi vermeniz yanlış. Arkadaş yasal yollarla hakkını araması gerekmektedir. Yasa diye bir şey var ve hakları varsa hakları doğrultusunda kendisine çözüm arayacak. Faydanız olmayacak bir konuda bilgisizce yorum yazmayın lütfen. Kiracılar ev sahiplerine düşman değil ev sahipleri kiracıya düşman. 2 bin tl lik kirayı 10 bin tl yapan adam düşmandır.
Konuyu açan dostumuza gelirsek yazdıklarım benim bildiğim şeyler. Bu sorunu yaşayan birisi olarak araştırdığım öğrendiğim bilgiler. Sonrasında uygun fiyatlı iyi bir ev bulduğum için taşınmış olsam bile taşınmasaydım eski ev sahibimi baya uğraştıracaktım. Yine de siz bir avukat ile görüşün. Evinizden de çıkmayın. Öyle kolay değil kiracıyı evden çıkarmak. Barınma hakkı diye bir şey var.
aynen adamın evini gasp edin. %25 kalktıktan sonra da böyle cesur cesur konuşmalar yapmanızı bekliyorum. insanları birbirleriyle kötü olacak şekilde yorumlar yapmayın! Arayı bulsunlar demiyorsunuz. Hayretler içerisinde okuyorum yorumları. Devlet %25 dedi diye uyanıklık yapan arkasına sığınıyor kalkınca ne yapacaksınız? Yakında kimse evini kiralamayacak sizin gibi yaklaşımda bulunan insanlar yüzünden. Yada peşin peşin sözleşmeler imzalatacak başka çare bıraktırmıyorsunuz insanlara.
Peşin hükümlü yorumlar yerine ya ev sahibinden süre rica edin taşınmak için yada istediği kira rakamına yakın bir rakamda anlaşmaya çalışın lütfen. Buradaki insanların anlamsız gazları ile kötü olmayın milletle