Merhaba arkadaşlar
Domain alım satımı ile ilgili uzun zamandır bu işi yapan arkadaşlara danışmak istiyorum.
Eskisi gibi domain ticareti aktif yapabiliyor musunuz?
Türkçe mi yoksa İngilizce alan adlarına mı yatırım yapmamızı önerirsiniz?
Sektör önerisi yapar mısınız yoksa sektör bağımsız alan adlarına yatırım yapabilir miyiz?
Bu konuda cidden bu işi fiilen yapan kişilerden bilgi rica edeceğim.
Şimdiden çok teşekkür ederim
Hocam yapacaksanız r10 da yapmayın (alım). Jenerik domain arıyorum diyorsunuz "zırtpırt.online" gibi şeylerle geliyorlar. Sözüm meclisten dışarı.
Ingilizce aktif satis yapiyorum hocam. Ama dogru domaini bulmak yatirim yapmak kolay degil. Türkiye de fiyat algisi hala gelismedi asgari ucret 8500tl oldu 1000 tl cok diye bakiyor millet. Piyasa ölü diyebilirim. Ciddi yatirimlar yok Türkiye,de.
Tahmin ediyorum aslında hocam, herhalde en mantıklısı yabancı domain alıp kenara koyup beklemek?
Her sektörde olduğu gibi bilinçli yatırımcılar domain yatırımlarında da kazanmaya devam eder. Kendi adıma her şey yolunda.
İyi bir domaini iyi bir fiyata alıp, doğru zamanda ve doğru pazarlamayla sattığınız, onu son kullanıcısına (domaini alıp şaheser bir projeye çevirecek kişi) ulaştırdığınız takdirde bu işten para kaybetmek zordur lakin forumda 10 kişiden 8'ine bakıyorum. Domain yatırımlarından zarar ediyorlar. Peki ya sebep:
1 tane iyi domaine iyi para verip onu doğru zamanda satmaya çabalamak yerine 10 tane kötü domaini sıfırdan kaydedip satmaya çalışmak. Bir tane iyi domaini satmak 10 tane kötü domain satmaktan daha kolaydır. Kısacası kötü sarraflık yapıyorlar.
Genel olarak piyasadan bahsedecek olursam 2022 yılında 4 harfli LLLL.com ve Türkçe yaşlı jenerik domainlerin piyasası özellikle ilk 9 ay çok düştü, coin tabiriyle alım zamanıydı. Ben de birçok domainimi bu zaman aralığında aldım. 2022 Ekin ayından itibaren piyasa tekrar ivmelendi, her geçen gün zirveye koşuyor. Yıl sonuna doğru yaşlı ve kaliteli domain bulmak daha da zor olacak. Bu da iyi domainlerin daha da pahalanmasına sebep olacak.
Sevgilerimle.
Kenara koymayin hocam dan.com gibi sitelerde listeleyin. Turkiye,de satabilecegimiz platform sikintisi var. Bu sorun icin bir proje yapacaktim r10da fikir konusu actim. R10a rakip gordukleri icin konuyu sildiler
Peki domain adı mı yoksa sosyal medya hesap isimleri ticareti mi?
evet ikisi farklı konu ama artık web sitesi kadar instagram twitter hesap isimleri de önemli
Buradaki ticaret ile ilgili nasıl yönlendirirsiniz, bu konudaki görüşlerinizi cidden merak ediyorum?
Aslında olayım şu
Başlangıç olarak 20K bütçe ile birkaç domain ve ya sosyal medya hesap adı alıp ticaretini denemek istiyorum
Geçmişte bu işin aktif ticaretini yapan dostlarım cidden büyük paralar kazandı (xxxxxx bakiyeler)
Ama şimdi sanki artık çok geç kalmışız gibime geliyor
Sebepten fikrinizi almak isterim
İşini bilen işini takip eden her zaman her yerde kazanır.
Önemli olan hitap ettiğiniz piyasaya uygun ürünler sunabilmektir,
Örnek veriyorum alım bütçesi 300-500-1000₺ olan bir pazara siz kalkıp 3000-5000-10.000₺ Lik ürün sunarsanız piyasa ölü satış Yok dersiniz.
Bulunduğunuz piyasanın bütçesi neyi kaldırıyorsa o şekilde hitap etmeniz gerekiyor.
Piyasayı iyi araştırdıktan sonra piyasaya iyi hitap edebildikten sonra çok rahat satışlar yapabilirsiniz.
Çok şükür hitap ettiğim piyasalarda hedeflerime %90 ulaşabiliyorum.
hepinize ayri ayri tesekkur ederim. Ben domain al - sattan hic anlamam. Ama uzun zaman sonra ilk defa acilan bir konuda verilen tum cevaplari sonuna kadar okuyup biseyler ogrendim.