Her sektörde olduğu gibi bilinçli yatırımcılar domain yatırımlarında da kazanmaya devam eder. Kendi adıma her şey yolunda.

İyi bir domaini iyi bir fiyata alıp, doğru zamanda ve doğru pazarlamayla sattığınız, onu son kullanıcısına (domaini alıp şaheser bir projeye çevirecek kişi) ulaştırdığınız takdirde bu işten para kaybetmek zordur lakin forumda 10 kişiden 8'ine bakıyorum. Domain yatırımlarından zarar ediyorlar. Peki ya sebep:

1 tane iyi domaine iyi para verip onu doğru zamanda satmaya çabalamak yerine 10 tane kötü domaini sıfırdan kaydedip satmaya çalışmak. Bir tane iyi domaini satmak 10 tane kötü domain satmaktan daha kolaydır. Kısacası kötü sarraflık yapıyorlar.

Genel olarak piyasadan bahsedecek olursam 2022 yılında 4 harfli LLLL.com ve Türkçe yaşlı jenerik domainlerin piyasası özellikle ilk 9 ay çok düştü, coin tabiriyle alım zamanıydı. Ben de birçok domainimi bu zaman aralığında aldım. 2022 Ekin ayından itibaren piyasa tekrar ivmelendi, her geçen gün zirveye koşuyor. Yıl sonuna doğru yaşlı ve kaliteli domain bulmak daha da zor olacak. Bu da iyi domainlerin daha da pahalanmasına sebep olacak.

Sevgilerimle.