Evin sahibiyse kontrat bittiyse yapacak bir şey yok. Adamın malı yani
Bu arada bu kiracıların ev sahiplerine olan düşmanlığını anlamıyorum. Bildiğiniz adamın malı kardeşim kaç milyon lira verip almış.
Çıkarakamaz, çıkmayın gibi sözler tamamen yobazlık bana kalırsa sözüm meclisten dışarı.
Af edersiniz de milyonlarca lira verip almışsa da binlerce liraya kiraya vermiş. Devlet hak vermiş hukuk vermiş. Ev sahibinin hakları olduğu gibi kiracının da hakları var. Zaten medeniyet çerçevesinde olduğu sürece uzlaşılır. Böyle konularda en sevmediğim şey hukuk dışı yorumlar. Benim yorumum sadece sizeydi diğer arkadaşlar dikkate almasınlar lütfen. (Sözüm meclisten dışarı ev sahibi taraftarı olan yobazlar dikkate alabilirler.)
Şimdi gelelim asıl meseleye;
Eğer sözleşmede artış oranı net bir şekilde belirtilmediyse TÜFE veya TUİK artışına göre artış yapılmalıdır. Enflasyon sadece ev sahibi vatandaşları etkilemiyor diğer vatandaşları da aynı şekilde etkiliyor. Konu sahibi arkadaş uzlaşılmayacak biri gibi durmuyor derdini açıkça yazmış ev bulamadığını belirtip çok baskı kurulduğunu söylemiş. Kalkıp burada ev bulamıyorum diyen birine yardımcı olmak yerine 'hadi kardeşim çık evimden' diyen birini savunmam da savundurtmam da kimse kusura bakmasın.
Muz Cumhuriyeti değil burası, bırakında en azından insanlar bazı konularda haklarını savunabilsinler. Uzun lafın kısası; Hukuk benden yana olduğu sürece sizin evinizden çıkmak istemiyorsam, bu beni size düşman yapmaz.