Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar, bu mesajlar bir takım trollerin zamanında proje amaçlı açtığı ve deprem sürecinde halkın hükümete olan eleştirilerini kesmeye yönelik Ekşisözlük'ü kapatabilmek için harekete geçirilen yazarların mesajlarıdır. Lütfen bunlara bakıp da, Ekşisözlük'te bunlar paylaşılıyor demeyin. Bunlar kasıtlı olarak paylaşılan ve maalesef amacına ulaşmış, insanların rahat rahat kendini ifade ettiği ve muhalefet yapabildiği Ekşisözlük'ün kapatılması için kılıf uydurulan mesajlardır.

(Evet yukarıdaki mesajımı bir tarafımdan salladım. Ama bazı kişiler (en azından büyük bir kitle) bundan anlıyor. Neden mi? Ekşisözlük'ün kapatılmasını destekleyen kişiler; depremi Amerika'nın çukura bomba atarak tetiklediğini, Amerika'nın Türkiye'yi 90 günde işgal edeceğini iddia eden ve buna ve bunun gibi daha birçok safsataya, uydurmasyona, komplo teorisine inanan zihniyet. Ha, yukarıdakine inanırlar mı? Sanmam. Çünkü işlerine gelen saçma uydurmasyonlara inanıyorlar sadece. Yukarıdaki de gayet makuldü oysa ki!)

Hocam, belki benden büyüksünüzdür ama ben şahsen, duyduklarıma inanacak yaşı çoktan geçtim. Elinizde bilgi, belge varsa paylaşın, okuyalım. Yoksa o öyle dedi, bu böyle dedi diyerek herkes, her platformu kafasına göre karalayabilir. Devlet dışında belge paylaşmış olurum dediniz bana bir gülme geldi! Burası Türkiye hocam. Ne mahkeme belgeleri hiç yorum dahi yapılmadan, direk olarak medyada dolaştı. Tabii, işlerine gelenleri paylaşıyorlar. Ekşisözlük'ten mesaj kaldırılması için mahkeme kararı alınmış da, Ekşisözlük kaldırmamış da, belge paylaşılamıyormuş? Hocam siz bu ve bunun gibi şeylere inanıyor olabilirsiniz ama ben BİLİNÇLİ bir vatandaş olarak (bunu yazdığım için de kendimi beğendiğimi falan düşünmüyorum. Kimse kusura bakmasın. Herkes kendine baksın. bkz: https://www.r10.net/off-topic/356089...-gecenler.html) bunlara inanmıyorum, karnım tok! Siz, bu dediklerinizi sizin gibi her duyduğuna, "arkadaşlar öyle diyorlar", "şu yetkili kişiden duydum" diyerek hareket edenlere anlatın hocam.

Yukarıdaki mesajlarım da kesinlikle size hakaret minvalinde değil. Benim düşünce yapım ve duyduklarıma inanma şeklim budur. Birisi bir şey paylaştı ise, inanmadan önce gerekirse saatler araştırma yaparım. Herkese de bunu yapmasını tavsiye ederim. Algılar dünyasında yaşamayı bırakmadığınız sürece, Algı Operasyon'ları ile yönetilmeye devam edersiniz.

O kılıf uydurulan mesajlar dediğin başlıklar saatlerce gündemde kalıyor ama ekşisözlük yönetimi müdahale etmiyor. 5 saat boyunca gündemde kaldı o iftira dolu başlık. Ve eminim günlerce yine gündemde kalır, ekşisözlük müdahale etmezdi şayet direkt olarak ekşisözlük erişim engeli gelmeseydi. O başlıktaki videoyu paylaşan twitter hesabı ise terör örgütü güzellemeleri yapan bir twitter hesabıydı ve full Türkiye'yi karalamaya yönelik gönderiler paylaşıp, terör örgütü güzellemeleri yapıyordu.

Sadece bu da değil öncesinde de buna benzer ortalığı karıştırmaya yönelik çok fazla başlık açıldı ama ekşisözlük yönetimi müdahale etmedi o başlıklar günlerce gündemde kaldığı halde. Mesela ispanyol kartel videosunu Türkiye'de olmuş gibi deprem zamanı başlık açıp paylaşan ve insanlar bunun kartel videosu olduğunu söylediği ve kanıt videoları attığı halde o başlık günlerce gündemde kaldı.

10 seneden fazladır ekşisözlük kullanan biri olarak yönetime son zamanlarda sinirliydim ve kapanmasına gram üzülmedim. Çok güzel oldu.