Herhangi bir şeyin yasaklanmasına sevinen, takdir eden zihniyeti hiç bir zaman anlayamayacağım. Yakın çevremde bu vatandaşlardan olmadığı için gerçekten kendimi çok şanslı sayıyorum.

Doğru regülasyonlar yapılarak istisnasız her şey serbest olabilir gayet. Ha neden doğru regülasyon yapılmıyor diyen olursa, onun cevabı bende değil. Yetkili makamlar bunun için var.

Ayrıca bu zamana kadar yasakla hangi problem çözülmüş çok merak ediyorum. Hiç mi insan psikolojisinden haberleri yok? Yasaklanan şeyin normalden çok daha fazla ilgi çekici hale geldiği nasıl göz ardı edilebilir? Bugün yasaklı olan malum türdeki sitelere canı isteyen istediği zaman giremiyor mu zannediliyor?

Ben henüz görmedim "bu siteye erişim engeli gelmiş peki o zaman girmemem gerekiyor" diyen. Çünkü o siteye girmesini gerektiğini düşünüyorsa bir kişi, içinde bulunduğumuz teknolojik imkanlar buna kolaylıkla imkan sağlayabildiğinden dolayı çok rahat şekilde erişim sağlıyor. Bazıları da erişimi engelledik sorunu çözdük diye defteri kapattığını sanıyor.

Engel ve yasaklar, doğru yaklaşım ve çözüm yöntemini bulabilme acizliğin en net göstergesidir.