oxopage adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Son yıllarda işi zora giren markalar ya da uyanık avukatlar marka domainlerin peşine düşüyorlar. Adamların elinde marka tescili varsa hemen kapatın siteyi, hatta yeni bir domain alıp ona taşıyın. Hem sizden telif hakkı alma hakları var hem de markayı amacı dışında kullanmaktan, karalamaya kadar giden sorunlarla karşılaşabilirsiniz. En iyisi kısa yoldan yeni bir domain ile ilerlemeniz. Yeni dönemde de ya ilgililere teslim edin ya da sıcak yaklaşımla makul bir ücret mukabilinde anlaşmaya çalışın... Ama o domaini kullanmayın...
hocam marka tescili "domain" adına değil. Diyet ile ilgili bir şey. marka tescili örneğin ASdiyet, bendeki alan adı da ASdiyet.NET. marka tescilinde de doğal oılarak domainden bahsetmiyor sadece alan adının adı geçiyor. blog kurdum ve doğal olarak sağlık ve diyet makaleleri yazdım baya.

kaantoker adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam bu sanırım son aylarda karşılaştığım 3 veya 4.konu genel bir bilgilendirme olsun, Domainlerde "ilk alan kapar" sistemi var yani istediğiniz kadar domain patentli olsun, patent sahibinden önce alsanız dahi bir sorun yaşamazsınız. o domain sizindir. Karşı tarafla anlaşabilirisniz eğer ücretini ödeme karşılığında almak isterlerse alsınlar sizden yoksa içiniz rahat olsun sizde kalabilir hiçbir şey de yapamazlar.
Hocam yukardıda da belirttim. alan adının adı marka olduğu için sorum aslında bu. alan adı patentte yazmıyor.