@Rothstein; hocam merhaba,
web sitemde en önemli olan bir kelimede (3'lü kelime) 7 yıl sonra ilk kez 1. sıraya geldim. fakat 1. sırada sadece 3 gün kalabildi.
tekrar 3-4. sıraya geriledi. bugüne kadarda genelde 3.4. sıralarda yer alıyordu.
sayfa içeriğini sürekli olarak güncel tutuyorum. statik bir yapıda değil. ayrıca sürekli olarak google ads ile bu sayfa ve bu sayfanın alt sayfalarına da reklam yayınlıyorum.
sorum şu: sayfayı tekrar yukarı taşımak için sağlam bir öneriniz/tavsiyeniz olur mu?
Merhaba hocam,
Sayfayı güncel tutmak önemli SEO faktörü olsa da, sık sık güncellerseniz belirli bir yere kadar yükselirsiniz, çünkü Googleın, sayfanın yeni halini değerlendirmesi için biraz zaman gerekiyor.
Eğer bu sayfa blog/kategori sayfası ise, aynı URL'de (önceki URLyi değiştirerek noindex olarak ayarlarsınız veya noindex olarak ayarlamak yerin canonical URLini bu yeni sayfanın URLi olarak ayarlarsınız) statik bir sayfa oluşturarak bu sayfaya ilgili konuda içerik girebilirsiniz. Eğer devamlı güncellemeniz gerekiyorsa da, 6 ayda bir güncellersiniz.