Fiyatlandırma konusunda katılıyorum, Türkiye için pahalı cihazlar. Benim işim için ihtiyacım var, onun için aldım bu kadar para verdim. Bu ülkede iyi bir telefon ve bilgisayar için bile ufak bir servet ödemeniz gerekiyor. (Bilgisayara 40.000₺ verdim, oysa ki yurt dışında 2000$ civarı)

Apple’ ın 2. elde Türkiye pazarı yıllardır bu şekilde. Bizzat kendim iPhone 7’ yi 6 yıl dibine kadar kullanıp 2300₺’ ye birkaç hafta önce sattım. O kadar yıl kullanılıp değerini bu kadar koruyacak başka bir marka bilmiyorum. Satılıyor yani, çünkü talep var. Her yeni çıkan modelde bizim dolar kurumuza bağlı olarak fiyat güncellendiği için (Apple zam yapmıyor, biz fakirleşiyoruz) önceki modellere ilgi de o derece artıyor. Bütçesine bağlı olarak ikinci el bir iPhone alıp geçiyor. O fiyata daha iyi Androidler alınmaz mı? Elbette alınabilir ama ufak heyecanlar mutluluklar bunlar. Bu markayı kullanmak istiyorsa o kişiler de hevesini alsın.

26000₺’ lik telefonun ikinci eline 25000₺ yazanlara bir şey demeyeceğim. Onlar birini buluruz da geçiririz diye satışa koyulan ilanlar bence. Dediğiniz gibi o parayı veren kişi üstüne rahatça koyup sıfırını alabilir.