ErtugrulBasli adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhabalar son 1-2 haftadır dedicated müşterilerden disk sağlık şikayeti alıyoruz bizden sunucu alan bazı müşterilerimiz direkt olarak windows 10 vb kullanıyorlar disk sağlık testleri yaptık diskler 0 olmasına rağmen saçma bir şekilde sağlıklarında aşırı şekilde düşme yaşanıyor performans konusunda bir problem yok zaten testlerde de %100 çıkıyor fakat sağlığı %94 e gerileyen diskler mevcut bundan kaynaklı birde ESX sanallaştırma kurulan sunucuları kontrol etmek istedim iyi ki de etmişiz bazı disklerin sağlıkları %8 e kadar gerilemiş

sunucuyu kontrol ettiğimiz de disk içerisinde kurulu 28 tane vm mevcut performansları %100 fakat sağlıkları aşırı şekilde düşüyor bu sorun tek bende mi var anlamış değilim diğer disklerde her hangi bir problem yok 980 pro diskleri kullanmadan önce SanDisk NVMe disklerini kullanıyorduk hiç böyle bir sorun yaşamadık belki sizin müşterileriniz de de aynı sorunlar mevcut olabilir kontrol etmenizi öneririm

Doğruluğunu bilmiyorum ama şöyle bir şey okumuştum yanlış bilgi vermek istemem raid yaptıysanız ve raid kartının üzerinde bir özellik varmış o yok ise ssd disklerin ömrünün kısalmasına neden oluyormuş