BeSu adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar merhaba, herkese iyi günler iyi forumlar,

Pythonda Tesseract OCR ile anlık resim arraylarini text e çevirmeye çalışıyorum ancak kendi ana bilgisayarımda 5900x işlemci ile 35 saniyede sonuç alabiliyorum. i5 6500 ile de bu yaklaşık 2 dakika sürüyor.

Şimdi ben de bu verileri sunucuya yollayıp orda işleyip geri çağırmayı düşünüyorum ancak ne alacağım konusunda kararsızım.

Temelde, multithread kullandığım için (duruma göre kısabilirim) cpu çoğu zaman yüksek yüzdede kullanılacak. Ve hızlı sonuç alabilmek için de yüksek çekirdek sayısına ihtiyacım var.

Bütçe konusunda genel olarak aylık baktığımda 5000tl civarına tatmin edecek çekirdek sayılı işlemcili makineler var bunları düşünüyorum ama dediğim gibi hiç denemediğim için bir anda bu kadar para bağlamak istemiyorum ve hani belki çalışma mantıklarından dolayı daha verimli ya da verimsiz olabilir bu işlemciler o yüzden denemeden almak istemiyorum.

Eğer olur da 1 haftalık ödeme ile bana sunucu satabilecek, duruma göre upgrade imkanı ya da farklı konularda yardımcı olabilecek ve yukarıdaki şartlara uygun satıcılar varsa iletişime geçebilirlerse sevinirim.

Tekradan teşekkürler, kolay gelsin.

Merhaba,
Aşağıdaki sunucuyu ücret dahilinde 1 haftalık verebiliriz.Uygun gördüğünüzde bizlere iletişim bilgilerimizden ulaşabilrisiniz.

İŞLEMCİ : 2 x İntel Xeon 2683 V3 56 Core
RAM : 32GB ECC DDR4
HDD : 1 TB NVME SSD
GPU : NVİDİA RTX 3060 12GB
HAT: 100Mbps
TRAFİK : Limitsiz

İletişim:

Website Adresi : www.netwebo.com.tr
Telefon : 0224 334 01 84
Whatsapp : 0224 334 01 84