selamlar

yaşadığımız üzücü felakette bir kez daha tecrübe etmiş oldum ki; çevremizdeki iyi insanlar kötü günde, kötü insanlar iyi günde belirirmiş.

ben Kahramanmaraş Pazarcık'lıyım. Belki 8-10 yıl olmuştur oralara gitmeyeli ama doğduğum büyüdüğüm yer orası, ailem orada, 7 sülalem orada, ilk okulum Adıyaman Gölbaşı'nda geçti., tüm çocukluk arkadaşlarım da orada, ve bunu yakın çevremdeki lise, üniversite ve eski iş arkadaşlarım vs. herkes de bilir.

Deprem sabahı ilginç şeyler oldu, ben ailemden akrabalarımdan vs. haber almaya çalışırken bir yandan da senelerce görüşmediğim kimi arkadaşlarım, tanıdıklarım "Ya bizim ;Aykut vardı kendisi ailesi iyidir inş." diye sağolsunlar aradılar, mesaj attılar be ben onları anılarda çok arka raflara kaldırmışken beni şaşırttılar. Fakat konu iş, çıkar, lak lak oldugunda yazıp eden güncel dostlar(!)dan da pek çıt çıkmadı =)

Tabiki kimse aramak sormak umursamak zorunda değil, sadece bana garip geldi bu durum....

Benzer durum sadece sosyal çevrede değil, aktif iş ortamında da vardı. O günlerde iki tip müşterim veya çözüm ortagım vardı genel olarak :

"Selam nasılsınız, öncelikle bu kötü günlerde umarım herşey yolundadır..." diye konuya girenler (sağolsun varolun iyi yürekli insanlar) ile

"Bizim iş noldu kral" diye depremi bırak selam verme tenezzülünde bulunmayanlar...

Burada kimse sormak umursamak zorunda değil diyemeyeceğim. 2 gün olmuş ülke çalkalanmış, binlerce insan ölmüş, Türkiye'dek her 100 insandan birisi deprem bölgesinde yaşıoyordur parmak hesabımla, bir de diğer illere yayılan akrabaları vs. düşünürsek, yani her 10 kişiden birini orada ailesi, akrabası, dostu birşeyi vardır. Böyle bir zamanda daha 2. gün iş için yazarsın elbete hayat devam ediyor da önce bir nasılsın der. Zira karşındaki adam ölmüş bile olabilir, bir yakınını kaybetmiş olabilir, depremzede olabilir vs.vs.. r10 da da gördük, bir kaç güne kadar burada bizim gibi yazan eden ticaret yapan kaç kişi öldü, kaç kişi deprem nedeniyle işinden gücünden oldu, uzağa bakmaay gerek yok r10 da bile gördük bunları. Ancak böyle bir atmosferde hiçbirşey olmamış gibi direkt iş güç soruluyorsa bence bu bencilliktir, düşüncesizlik, ve insalık ekslikliğidir. Bu noktada linç yiyeceğim belki ama buyrun gelin hocalarım göğüslemeye hazırım

Neyse öyle birşey işte. Keşke olmasa ama bu tip felaketler oluyor, ve aslında çevremizi daha iyi görmemiz için bir fırsat oluyor.

Bu forumda da görmedik mi ? Her konuda dalaştıgım ve açıkcası gıcık oldugum nice forum üyelerini gördüm ki o bağış senin bu yardım benim elinden geleni yaptı ve öncesindeki hislerim, fikirlerim için beni utancımdan yerin dibine soktu.

Kimileri de vardı ki, depremdeki yağmacılardan farksız olarak depremi fırsata çevirip kasılan duyar üzerinden ticaret yapmaya çalıştı ki eski konularıma bakabilirsiniz bu konuda açtıgım.

Kısacası, iyi insanlar kötü günlerde, kötü insanlar iyi günlerde belirirmiş, atalarımız boşuna iyi gün kötü gün dostu dememiş !

Bu konu vesilesi ile depremi yaşayan depremzedeler başta olmak üzere, tüm milletimize geçmiş olsun, kayıplarımızın toprağı bol olsun, geride kalanlara sabır diliyorum. Umarım tüm depremzedelerimizin maddi manevi yaraları en kısa sürede sarılır.

Amacım duyar kasmak değil, sadece olayın şokunu atlattıkça o zamanlara dair bazı durumları daha net görmeye başladıgım bir tespiti paylaşmak istedim

Okuduğunuz için teşekkürler!