Eskiden okuduğum bir konu aklıma geldi, konuyu tekrar gündeme taşımak için bir yorum yazayım dedim. O sırada konuyu tekrar gözde geçirirken @OZKA; hocamızın konusundaki yorumuna acaba dedim. Yorum:

"Deprem olmadan önce bölgedeki kayaçlar stres altında kaldığı için kayaçlarda gerginlik oluştukça bazı anomaliler ortaya çıkabiliyor. Tertemiz havada şimşek çarpması, su kaynaklarında ısınmalar, kurbağaların veya böceklerin yeryüzeyine daha fazla çıkması, yılanların yeryüzüne çıkması insanlarda böbrek ağrıları, baş ağrıları gibi yüzlerce tabi burası. Bu anomalilere bakarak tahminde bulunuyorlar hocam Orta vadede çok uzun ve garantili bir yöntem değil tabi "

İnsani olan baş ağrısı dikkatimi çekti. Trendlerde baş ağrısını deprem bölgesinde kontrol ettiğimde depremden önceki günde pik yaptığını gördüm. Sonuçta insanlar da birer prob ve aldığı verileri Google'ye iletmekte Google da bu verileri anarmolliğe göre bize veya devlete bildirse bir önlem alınabilir mi?
Tamamen raslantı da olabilir ama üstüne durulur ise bir şeyler çıkacağını düşünüyorum.

Trendde yakalamak içiin kelime grubunu biraz küçülttüm.

İlgili konu: https://www.r10.net/off-topic/3216323-turkiye-nin-depremleri-tahmin-edebilecek-teknolojisi-oldugunu-biliyor-muydunuz.html