Evet arkadaşlar, burada birkaç cümle ile içimi dökmek istiyorum. Deprem sürecinde orda burda telefon paylaşıp, SÖZDE yardım yapanları anlatacağım. Acil işi olanlar okumayı bırakıp onlara baksınlar. Onlara kolaylıklar dilerim.

Deprem sürecinde hem yakınlarımıza yardım alabilmek için, bazen de sırf yanlış telefon numarası paylaşımlarının önüne geçmek için (Allah'ım bu zihniyetim ile bu ülkede yaşamak gerçekten zor. Allah bana sabır versin!) etrafta paylaşılan numaraları aradım. Aşağıdakiler de bilfiil başımdan geçenler. Yorum size ait.

1- Van'da 100 ev var dediler. Paylaşılır paylaşılmaz aradım. (2-3 gün boyunca paylaşıldı da. Ben öncelerde aramıştım.) Dediler ki evler doldu, platformlarda yayın. Aramasınlar artık. (Konuda belirttim en azından ordan görüp başkaları aramamıştır.)

2- Antep'ten Kayseriye bir turizm otobüs kaldırıyor, yakın akrabaya söyleyin binsinler. Hemen aradım, turizm şirketi dedi ki, bizim normalde seferimiz yok yardım için göndermiştik ve geri döndü otobüsler. Maalesef. (Bunu da konuya yazdım. Milletin vakit israfı olmasın diye.)

3- 10 Lira'ya bir turizm şirketi Antep'ten, Maraş'tan ve sair deprem yerlerinden otobüs kaldırıyormuş. Başkaları da olduğu söylendi. Ben o gün hatta ertesi gün de, o yollardan geçtim. Hatay'dan Ankara'ya gelen binlerce sivil araç gördüm, 10 tane otobüs ya gördüm ya görmedim. Hatta bir arkadaş buradan Hatay'a yakıt götürüp, ailesini almak için yardım istiyordu. Neyse devam ediyorum. (Bunu bir yere yazamadım. Ama büyük ihtimal halkın zihninde oradan yüzlerce otobüs fevç fevç kadın ve çocukları artçılardan kurtarıyordu. Keşke...)

4- Ankara'ya döndüm. Birisi Whatsapp durumunda "Ankara'da 4bin ev var, 200 tanesi doldu gerisi boş alttaki numaraları arayın" yazmış. Üstte de "TEYİTLİ" yazıyor. Akşam idi, o yüzden hemen mesaj attım. Yanımızda kalan depremzede yakınımız var bir umut onlara yer ayarlayabilir miyiz diye. Çünkü evleri ağır hasarlı ve belki 1 sene buradalar. 2 numaraya mesaj attım. İlki döndü ve yazdığı tam olarak şu. Noktasına virgülüne dokunmadan paylaşıyorum.

Diğer numara da ertesi gün döndü. 4bin ev varmış, bir günde dolmuş. Artık mesaj atıp aramayın diyordu. Neyse yorumu size bıraktım bunu da aktarıp geçiyorum. Neticede teyitli denen numaraya anında ulaştığımda elde var yine sıfır. (Paylaşan arkadaşa söyledim, teşekkür etti ve durumdan kaldırdı.)

Şuan aklıma gelen, başımdan geçenler bunlar. Bunların haricinde de 30'dan fazla arama yaptım ve telefonlar kapalı idi.

En nihayetinde şunu söylemek istiyorum; Eğer siz de bu süreçte yardım yaptığınızı düşünerek, numara paylaştı iseniz, en iyi ihtimal kapalı bir numarayı paylaştınız ve benim ve belki daha onlarca kişinin zamanını israf ettiniz. Ya da yukardaki gibi yanlış numaları paylaşıp, adamı herkes bu mesajı göndertmek zorunda bıraktınız ya da daha başka benim dahi aklıma gelmeyen durumlara sebep oldunuz.

Ha, yok mudur işe yarar numaralar arasında? Valla anacım, ben 30'dan fazla aradım yemin ediyorum içinden 1 tane işe yarar numara çıkmadı. İlk başta demiştim yorumu size bıraktım.

İyi forumlar.