Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam lütfen bunları geçiniz. Üç beş kişi ya da isterse Ekşisözlük'ün yüzde doksanı hatta abartıyorum yüzde 99'u hakaret, küfür ya da ne varsa ediyor olsun, siz erişimi ENGELEYEMEZSİNİZ. Ben bu zihniyeti anlayamıyorum!

Öncelikle şunu belirteyim yorumlamama devam etmeden önce; Ekşisözlük'ten istendiğinde herkesin bilgisini paylaşıyor. Bunu herkes bilir. Birisi hakaret mi etmiş, birisi küfür mü etmiş ve bu fiil kanunen suç mu, yazarsın Ekşisözlük'e kullanıcı adını sana hangi tarihte hangi IP'den girmiş ne yapmış hepsini verir. Eğer vermiyor ise; git Ekşisözlüğü dize getir. Mesela Paypal, adamlara dediler ya Türkiye'de kayıt tutarsın ya da çalıştırmayız. Adamlar ne yaptı? Türkiye'den çekildi. Paypal sitesi Türkiye'de yasak mı? Değil. Eğer Ekşisözlük engellenecek ise; Twitter daha önce engellenmeli. Twitter engellenecek ise; Discord sunucularında insanlar hakaret ediyorlar, Discord'da engellenmeli. Telegram'da da böyle gruplar var, Telegram'da engellenmeli. Bu neyin kafası ya!

Kısacası üstte demek istediğim; Kişi suç fiili işliyor ise bilgileri Ekşisözlük'ten ya da hangi platformdan istenir, bireysel olarak ne gerekiyorsa, cezalandırılır. Oldu bitti. Platform bilgileri paylaşmıyorsa, belki o zaman engellenebilir. Bunun ötesinde siteyi komple engelleyemezsiniz. Ha, engellersiniz, gücünüz yeter de buna faşizm denir diye biliyorum.

Neyse. Geleyim diğer kısma.

Ben parasını verdiğim internetim ile o siteye ya da başka siteye ne kadar site varsa girmek istiyorum. Sana göre sakıncalı ya da değil. Beni alakadar etmez. Ben onu da öğrenmek istiyorum, bunu da öğrenmek istiyorum. Bu seni alakadar etmez. Ben erişeceğim sitelerin ya da bilgilerin kimsenin filtresinden geçmesine muhtaç değilim! Filtreye muhtaç olanlar internet sağlayıcılarının filtrelerini kullansın. Ben ya da Ekşisözlük'tekiler ya da her kim ise; suç fiili işlersek tespit eder, cezalandırırsınız. Biraz önce dediğim gibi; "İstenbul'da çok suç işleniyor, İstanbul'u kapatılım" mantığından farksız bana göre. Allah akıl fikir versin.
İşin En Acı Kısmı Bunu Teknoloji Platformunda, Teknolojiyle Haşır Neşir Olan İnsanlara Anlatıyorsunuz