Eğitmenlik konusunda konuşabilen buna cesaret edebilen, kendini eğitimci görebilen insanlara hayranım hakikaten ama kendi uzmanlığının eğitimini vermek yerine en çok piyasası olan konuda eğitim vereceğini söyleyen birisinin cesareti de bir başka.
Yani diyeceğim şu ki, uzmanlığın olduğu bir konuda eğitmen olabilirsin. "Aa bu konu çok prim yapıyor, o zaman ben bunda eğitim vereyim." diyemezsin. Senin yaptığın şey en fazla, o konuyu öğrenip tecrübelerini aktarmak olur. Ona da workshop veya atölye denir. Eğitim denmez üstad.
Üstad aslında bakarsan konuyu yalnızca kendim için değil diğer e-book veya eğitim veren/satan arkadaşların da bilgilenmesi açısından açtım. Tabii ki dediğiniz gibi herkes kendi uzmanlık alanının eğitimini vermeli ama bazen piyasaya göre de tecrübe edinip o işin uzmanı olduktan sonra bunu insanlara da öğretebilirsiniz. Bir işte uzman olmadan zaten o eğitimi veremezsiniz. Benim konuyu açmamda ki amaç forum genelinin yeni fikirler edinmesi ve böyle bir arayışta olan diğer hocalarımında ihtiyaçlarının karşılanmasıdır. Belki bir arkadaşımızın çok aradığı bir eğitimi işinde bir uzman arkadaşımız görür de bir faydamız dokunur.
Güzel yorumunuz için teşekkür ederim. 🙏🏻😊