Hocam merhabalar. Soruları üşenmeden cevaplıyorsun. Bunun için teşekkürler. İngilizce web site açtım geçtiğimiz aylarda. Search console grafiğini aşağı bırakıyorum. Birkaç sorum olacak.
- İlk etapta gösterim ve tıklamalar iyi giderken birden bire neredeyse sıfıra düşmesi normal mi?. En azından belli bir çizgide gösterimin devam etmesi beklenmez mi?
- Yeni İçerikler google tarafında gecikmeden index almasına rağmen içeriklerde gösterim ve tıklama verisi hiç gelmiyor bu yeni site olduğu için mi yoksa başka bir problem olabilir mi?
- Site 2-3 aylık. Hiç bir şekilde backlink çalışması yapılmadı.
- Genel blog tarzında ilerliyorum. Genel blog olması ve belli kategoriye yönlenmiyor olması sıralama açısından sizce bir dezavantaj mı?
- KD 25 altı aranma hacmi genellikle aylık 2000 üzeri olan anahtar kelimelerle devam ediyorum. Sizce Semrush tarafından verilen KD gerçekliği var mı?
- Genel
- Dilerseniz özelden site adresini de gönderebilirim bakmak isterseniz.
- Bu süreçte ne yapmamı öneririrsiniz?
- Grafiğe göre 18 ocak sonrası günde 2-3 gösterimle devam ediyor. Başka da bir ilerleme olmuyor hiç bir şekilde.
- Vereceğin cevaplar için teşekkürler hocam.
Search console verileri
merhaba hocam,
1 - grafiğe bakınca günlük organik hitinizin 0-3 olduğunu varsayıyorum (çünkü rakamlar resimde gözükmüyor). Yeni sitelerde bu normaldir (çünkü sandbox'tan çıkmak eskisi kadar kolay değil, tüm yeni siteler sandbox'tan başlar, Google'ın güvenini kazandıktan sonra aniden yükselişe geçer), bırakın hiti, gösterimde bile pek artışlar olmaz. Ancak son 1 ayda gösterimlerde ciddi düşüş var, neredeyse sıfır, muhtemelen bu durum motivasyonunuzu düşürdü, ve içerik girmeyi bıraktınız. Sandbox'tan çıkmanın tek yolu sürdürülebilir bir şekilde kaliteli içerik girmektir (makalecilerin hazırladığı makalelerden bahsetmiyorum, içeriklerin uzman tarafından hazırlanıp hazırlanmadığını direkt anlıyor bu Google'ın kalite değerlendirici uzmanları).
2 - yukarıda açıkladım
3 - yavaş yavaş tanıtım yazısı almaya başlayabilirsiniz, ancak dikkatli olun, tanıtım yazısı alırken birçok faktörü göz önünde bulundurmak zorundasınız, bir tane faktörü bile göz ardı ettiğinizde paranız çöpe gider, projeniz de.
4 - evet, çünkü rakipleriniz haber siteleri, ve onedio tarzı bloglar, ve diğer sayısız bloglar.
5 - KD indikatörü muhtemelen ilk sayfadaki sitelerin otoritelerine göre dikkate alıyorlar, bir yere kadar etkilidir. Bazı insanlar 50-60 bin kere aranan ancak KD'si düşük kelimelere odaklanıyorlar, ancak o tür yüksek hacimli kelimelerin KD'si pek bir şey ifade etmiyor, ciddi SEO çalışması şarttır.
6 - yukarıda açıkladım.
7 - eğer SEO çalışması yaptırmayı düşünüyorsanız ve bu projeniz için ayırdığınız bütçenin yeterli olduğunu düşünüyorsanız pm'den ulaşabilirsiniz, aksi halde zamanım olmayabilir, sürekli pm geliyor maalesef, çoğuna bakamıyorum kusura bakmayın, müşterilerimin whatsapp mesajlarına bile geç cevap verebiliyorum bazen.
8 - Sitenizi genel blog'dan belirli bir kategorideki bir bloga dönüştürebilirsiniz.
9 - yukarıda açıkladım
10 - rica ederim ne demek.