Şöyle konuları gördükçe forumda ne kadar cahil insan olduğunu fark ediyorum. Bu tarz deli zırvası konular turnusol gibi.
İlgi çekmek için attığın başlığa bak kaç yaşındasın bilmiyorum ama Liseyi bir şekilde bitiren bir kişi 9. sınıfta gördüğü coğrafya dersinde böyle bir şeyin mümkün olmayacağını bilir. Ne demek mabadım elektriklendi deprem olacak. Deli zırvası şeylere inanıp psikolojinizi bozmayın. Binlerce insan öldü milyonlarca insanın psikolojisi bozuldu. Bu paylaşımı yapan "deli" hatta büyük harflerle yazayım DELİ. Siz de gelip bunu forumda paylaşıp insanların psikolojisiyle oynayamazsınız. Yaşanmış atlatılmamış belki de atlatılamayacak travmalar var. Sizin gibiler yüzünden bu paylaşım yayılıyor ve ailesinin yanında yaşamayanlar var, büyüklerimiz cahil insanlar (şükür benim ailemin aklı başında) sizin gibiler sayesinde bu bilgi onlara kadar gidecek ve endişelenecekler, korkacaklar. Zaten insanlar diken üstünde her an deprem olacak korkusuyla yaşıyor her gün kız arkadaşıma bu durumu izah etmeye çalışıyorum. DEPREMİN YERİ VE ZAMANI ÖNCEDEN TAM OLARAK BİLİNEMEZ, YAPAY OLARAK TETİKLENEMEZ. DEPREMİN OLABİLECEĞİ BÖLGELER VE ORTALAMA ŞİDDETİ TAHMİN EDİLİR ZAMAN BELİRTİLEMEZ.
Deprem bu gezegenin bir gerçeğidir, depremden korkmak kimseye fayda sağlamaz. Depremle uzlaşılmalı, depreme karşı önlem alınmalı.