Hah işte sorun burada zaten. Herkesin sizin gibi olmasını bekliyorsunuz. Bütün insanlar aynı değildir. 3 ay önce olan 5.9 Düzce depreminde sadece uyanıp yatağımdan doğruldum ve ne olduğunu anlamaya çalıştım. Bazı insanlar uyanmadı bile. Bazıları kalkıp hızlıca evden kaçmaya çalıştı. Kimisi yatağın veya masaların yanında çök kapan yaptı. Hatta birkaçı camdan veya balkondan atladı. Psikolojisinin temelinde yatan şeye göre hareket etmek zorunda kaldı. Sürü psikolojisine uymamak için sakin kalmak ve sağlam bir psikolojiye sahip olmak gerekiyor. Daha 2 tane yıkıcı deprem yaşanmış ve üzerinden 1 ay bile geçmemişken insanlardan bunu beklemek ne kadar bilinçli bir davranış sanırım bunu sorgulamanız gerekiyor.
Evet haklısınız sakin kalmak ve sağlam psikoloji sahip olmak gerekiyor ama bu olmasa da deprem esnasında ne korku olursa olsun evden çıkılmamalı deprem esnasında yapılması gerekenleri ilk okulda'da öğretiyorlar. Deprem esnasında kaçışın psikolojiden ziyade bilinçsiz davranış olarak görüyorum