Hocam orada olmayan ve oranın psikolojisini yaşamayan insan için bunu anlamak çok güç. Çocukluğuma dair hiçbir anıyı hatırlamam ancak 99 depreminde Sakaryadaydım ve o geceyi çok net hatırlıyorum. Hala Sakaryadayım ve oraya çok çok uzak olmasına rağmen ister istemez geceleri defalarca uyanıyorum. 99 depremini yaşayan varsa eminim onlar da bu tür şeyler yaşıyorlardır.
Sanırım siz diğer şehirlerdeki insanlardan bahsediyorsunuz, ancak dediğiniz gibi televizyonda, sosyal medyada veya youtubede olanları hep beraber görüyoruz. Yıkılan binaları ve ölen insanları. Bu bölgelere yakın olan insanlar için bile çok zor bir şey bu. Kimse evinin depreme dayanıklı olup olmadığını bilmiyor. Ki bu depremde gördük dayanıklı diye satılan binaları. Bu yüzden insanların en ufak depremde bile bu kadar korkması çok da şaşılacak bir durum değil bana göre
Evet hocam diğer şehirlerden bahsettim deprem bölgesinde olmayan ve artçı olmayan dün ki deprem. Korku elbette olucak ben deprem anında yapılan yanlışa değinmek istedim