İnsanların hayatını tehdit eden olumsuz bir durum var. Daha önce birçok kişi 99'da veya farklı lokasyonlarda depremi deneyimlemiş olabilir ve bundan dolayı TSSB belirtileri veya panik atak yaşıyor olabilir. Sonuç olarak en pahalı(ki pahalı kalitelidir algısı var) rezidansların çöktüğünü gördük, fakir zengin demeden ölenleri gördük. Bu durumda insanları yaşamadığımız şeylerle "sürü psikolojisi" gibi sığ bir kavramla yargılamak yerine empati yapmayı deneyebiliriz. Lütfen insanlara akıl vermeyin zira bu dediğiniz inanın bunu yapan kişilerin de aklına geliyordur. Ancak ortada bir yaşam tehdidi var. Lütfen yapmayın.

Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Herkese selam, 7/24 YouTube da deprem haberi, tv de deprem forumda deprem görüyoruz ama sürekli göz önünde olması insanların gerçekçilik algısını yitirdiği düşüncesindeyim. Hatay da olan depremi mersinin belli bir ilçesi hissediyor ama hissetmeyenler bile başka şehire kaçma planı yada sahile gidip(neden sahil?)orada arabada uyuyor. Deprem artçı değil ve sadece hissedilmesine rağmen evine gitmeyen insanlar oluyor ama mantıksal olarak bakılınca depremzede bölgesi değil. Dün bakıyorum haberlere daha deprem oluyorken o an evden kaçıyor insanlar bir birini görerek. Sürü psikolojisi yerine kendi gerçekçi yaklaşımınızı öneririm. Önlem her zaman şarttır fakat aldığınız önleme göre de değişir. Depremzede bölgesinde vefat eden herkese Allahtan rahmet diliyorum, yakınlarına da geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Umarım tez zamanda normal düzene oturur herşey.