https://twitter.com/nacigorur/status...80859217551361

Bir detay da ben ekleyeyim dostum, Celal Şengör de 6.5 dolaylarında bir depremi 6 ay içerisinde tekrar beklediğini söylemişti ve yer olarak Adana - Hatay demişti. Kahramanmaraş 3 plakanın yani fay hattının kesiştiği noktada yer alıyor ve 2si tüm enerjisini boşalttı, daha uzun süre bu 2 fay hattında çok şiddetli deprem olacağını sanmıyorum, 500 yıl kadar uykuya dalabilirler. 3. fay hattı ise sanıyorum Adana tarafında idi yani üçgenin son ucu, Adana'nın Kızıldeniz'e doğru uzanan fayının üzerinde de Hatay vardı ve Hatay kırıldı, Adana henüz duruyor ve birde Hatay'ın devamı Kıbrıs var, üçgenin diğer köşesine bakarsak Bingöl Karlıova ile Erzincan var. Bugün ile birlikte enerji namına pek bir şey kalmadı, yeni deprem üretmesi için enerji biriktirmesi gerekir ve bu uzun yıllar alır. Tabi kırılmayan bölgeler için bu geçerli değil, o bölgeler de doğrudan şu anki deprem bölgesini etkilediği için durum biraz karışık. Bugün yaşanan deprem evet kötüydü herkese çok büyük geçmiş olsun ama şöyle bir durum var, zaten yıkılmış ve boşaltılmış bir şehirde oldu, birkaç sene sonra yeniden yapıldığında herkes depremi unutup evlerine dönmüşken olsaydı belki çok daha büyük bir facia olacaktı, bu da acının tesellisi olsun. Öyle bir fay hattı birleşimi olan bölge ki sanki tüm enerjiyi aynı ay içinde atıp rahatlamak istiyor, ara vermiyor resmen.