SEOmuhendisi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ikimizden birisinin bir yanlışı var. benim muhasebecim Google Ireland yurtdışı firması oldugu için tr geliri de yurtdışı geliri de farketmeksizin 22222222222 kesileceğini söyledi, hatta ilk ay ben de sizin gibi tr gelirleri 1111111111 olarak kesecektim ama muhasebeci uyarınca bana da mantıklı geldi sonuçta gelir Türkiye'de yayınlanan reklamlardan ok ama size bu parayı ödeyen firma yine irlanda firması ve siz irlanda'ya kesiyorsunuz o nedenle 11111111111 yazılmaması gerekir diye düşünüyorum.

Siz de bir sorun dilerseniz, ben de yanlış düşünüyor ve benim muhasebecim de yanlış biliyor olabilir düzeltelim öyleyse de.

ayrıca yurt içi ve yurtdışından para kazanıyorsa hepsini %18 kesmenize gerek yok. istatistiklerden ayrım yapılabiliyor türkiyeyi ayırır %18 kesersiniz, yurtdışıı %0 kdvli kesersiniz. ben öyle yapıyorum, bir denetleme oldugunda da adsense raporlarında kolaylıkla gösterileblir ne kadarı türkiyeden ne kadarı yurtdışından

bilginize
Miktar düşük hocam %18 kestim ama daha fazla artarsa dediğinizi dikkate alacağım.
11 ve 22 arasında ki farkı anlayamadım